Política

Guillermo Luján (PSPV-PSOE) aconsegueix majoria absoluta per a governar Aldaia

Descobreix com han sigut els resultats de les eleccions d'Aldaia 2023 d'aquest 28 de maig

1 minut

Guillermo Luján, candidat socialista en Aldaia

Suport al partit socialista en les eleccions d'Aldaia 2023. Guillermo Luján ha tornat a aconseguir majoria absoluta per a liderar l'Ajuntament d'Aldaia durant quatre anys més. Després que en 2015, governara amb el suport de Compromís; en els comicis de 2019 s'alçava amb una folgada majoria absoluta que li va permetre governar en solitari. Ara, el suport dels veïns i veïnes d'Aldaia li han tornat a atorgar l'Alcaldia de la localitat.

 

Amb més del 85% escrutat, el PSPV-PSOE ha aconseguit un total de 14 regidors, en haver sumat 8.394 vots, és a dir, el 58.96 % del total. Un clar suport al candidat socialista que farà que Guillermo Luján governe en solitari. Així, la resta de forces polítiques que optaven a l'Alcaldia d'Aldaia en els comicis d'aquest 28M no han eixit tan beneficiades.

 

El Partit Popular, malgrat ser la segona força més votada, s'haurà de conformar amb tan sols 4 regidors en rascar 2.456 vots, és a dir, el 17.25 %. Per part seua, VOX ha obtingut 2 escons amb el 11.5 % dels vots; mentre que Compromís ha aconseguit mantenir l'únic regidor que ja va obtenir en les eleccions de 2019.

En canvi, tant Ciutadans, com la coalició Esquerra Unida – Unides Podem i Aldaia Decideix no han obtingut els suports suficients per a accedir a l'hemicicle municipal, quedant així fora de l'ajuntament de la localitat.

Luján, que durant els últims quatre anys de legislatura ha dut a terme tres canvis en el seu equip de govern, havia presentat, per a aquests comicis, una llista en la qual renova la confiança en l'actual projecte de govern. En aquest sentit, el candidat socialista ha assenyalat que "mantenim el bloc solvent i eficaç que ha treballat a ple rendiment, però a més incorporem a gent preparada i amb alta capacitat".

D'aquesta manera, Luján ha destacat que "treballarem sense descans per a cuidar i millorar les xicotetes coses, com l'espai públic, parcs, jardins, instal·lacions esportives o neteja, però també projectes grans com l'ampliació del Cinturó Verd, el nou Parc Empresarial Pont dels Cavalls o la finalització de la nova Biblioteca Municipal".

Etiquetes: