Política

El PSPV defensa que el PPCV va donar suport al full de ruta del Consell sobre els treballadors en l'acord 'Alcem-nos'

2 minuts

fotonoticia_20200823172035_1920

El portaveu d'Economia del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, José Chulvi, ha indicat que el full de ruta de Consell per a "abordar la situació dels treballadors en la Comunitat Valenciana es va marcar amb l'acord 'Alcem-nos', que compta amb el suport del Partit Popular".

Així ha respost aquest diumenge a les crítiques del portaveu d'Indústria del PPCV, Felipe Carrasco, després que aquest haja advertit que una "segona onada" dels ERTO "arruïnarà a la tardor a milers d'empreses" davant la "passivitat" del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig.

Chulvi ha assenyalat que l'acord per a la recuperació de la Comunitat amb agents socials, sindicals, empresarials i institucionals va ser "aprovat també pel PP i és fonamental per a la reactivació econòmica i social de la Comunitat".

Per això, ha instat al PPCV a "mantindre's en el diàleg i no posar en perill la recuperació de la Comunitat Valenciana", així com a "col·locar l'interés general per damunt de qüestions partidistes". El dirigent socialista ha assegurat que el Consell posarà en marxa "tots els mecanismes per a no desemparar a cap empresa de la Comunitat".

A més, ha posat el focus en què "200.000 valencians i valencianes afectats per un ERTO estan rebent una ajuda extra per part del govern de Ximo Puig de 150 euros", la qual cosa per a Chulvi significa "el clar compromís dels socialistes perquè ningú es quede arrere".

A més, el portaveu d'Economia del grup socialista en Les Corts ha indicat que la Generalitat "ha fet la major inversió de la història en polítiques per a autònoms amb 57 milions d'euros dels quals s'han beneficiat entorn de 43.000 persones" i ha apuntat que "cap comunitat autònoma ha realitzat un esforç similar".

D'altra banda, ha exposat que la Conselleria d'Economia al costat de la Conselleria d'Hisenda "han anunciat 4 milions més en ajudes per a les indústries que han fet l'esforç de reorientar la producció per a lluitar contra la Covid-19".

"No sabem molt bé on s'han perdut el senyor Carrasco i el PP, perquè aquest Consell no ha fet cap retallada", ha postil·lat el portaveu d'Economia, que també ha incidit en què "els 27 milions d'euros d'Indústria que inicialment es van reutilitzar per a ajudes a autònoms ja han sigut reposats".

L'objectiu fonamental del govern autonòmic, ha assenyalat, "és protegir del virus a la ciutadania i reactivar la nostra economia". "La suma de les ajudes de l'Estat, Generalitat Valenciana i ajuntaments no té precedent", ha assegurat, abans de titllar de "sorprenent" que el PP "no s'haja adonat del treball conjunt de totes les administracions per a superar aquesta crisi".