Política

El PPCV denuncia que Puig "ha donat l'esquena al personal sanitari"

"Tenim un personal sanitari magnífic en una sanitat que s'ha convertit en un infern per les deficiències de gestió", afirma Zaplana

1 minut

El Portaveu de Sanitat del GPP, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha criticat hui la "hipocresia" del President de la Generalitat, Ximo Puig, i ha afirmat que ha passat "dels aplaudiments a donar l'esquena al personal sanitari".

El diputat popular ha criticat que el cap del Consell "tanque l'orella a les reclamacions del personal sanitari". "Les protestes s'han convertit en una constant. No entenem com Puig no els escolta i atén les seues peticions. Dels aplaudiments a l'inici de la pandèmia hem passat mancant personal, sanitaris esgotats, acusacions de robatori de màscares i una Atenció Primària desbordada", ha indicat.

"La Comunitat té un personal sanitari magnífic en una sanitat que s'ha convertit en un infern per les deficiències de gestió. Seguim per davall de la mitjana nacional en la ràtio de metges per pacient i la Conselleria anuncia com a gran fita el contracte de 5.000 professionals, deixant a més de 1.600 pel camí", ha indicat.

El portaveu de Sanitat ha afirmat que "atendre 60 persones en un matí no és admissible ni per als professionals ni per als usuaris" i s'ha preguntat "com és possible que Puig no ho veja i que la consellera Barceló seguisca en el seu lloc. El tripartit s'està quedant sol donant l'esquena a les reclamacions i el sentir del carrer".

José Juan Zaplana ha lamentat que el Consell "no és capaç de fer front a les necessitats dels professionals sanitaris. I el pitjor de tot és que aqueixa falta d'implicació afecta directament als ciutadans perquè cada vegada és més complicat tindre una atenció sanitària adequada". "El carrer és un clam contra la falta de gestió en matèria sanitària i Puig i Barceló no fan res. Menystenen als professionals. No hi ha pla, ni projecte. Enganyen constantment. Molts anuncis, però poca gestió i execució".

José Juan Zaplana ha assegurat que la sanitat valenciana "està per damunt de la ideologia. Els valencians necessiten ser atesos de manera eficaç i que els seus governants es preocupen per donar solucions i no plantejar més conflictes".