Política

El PPCV demana a Puig que eximisca als pescadors del pagament de les taxes portuàries i pesqueres en els ports de titularitat de la Generalitat

El GPP demanarà en el pròxim ple la creació de la comissió mixta Consell-Corts per a fer seguiment de la implantació de la fàbrica de bateries a Sagunt

2 minuts

La Síndica del Grup Popular a Les Corts, Mª José Catalá

La Síndica del Grup Popular en Les Corts, Mª José Catalá, ha anunciat hui que el GPP demanarà al President de la Generalitat, Ximo Puig, que eximisca als pescadors del pagament de les taxes portuàries i pesqueres en els ports de titularitat de la Generalitat.

Catalá ha explicat que aquesta és una de les propostes que plantejarà al cap del Consell a conseqüència de la crisi que travessa el sector primari de la Comunitat. La Síndica ha explicat que aquesta mesura hauria d'adoptar-se, almenys, durant un període de tres mesos. Així mateix, el GPP sol·licitarà a Puig ajudes per a l'agricultura i la ramaderia.

"El tripartit ja va tard en l'anunci de mesures necessàries per a sectors econòmics de la Comunitat. De la cimera de la Palma va sorgir un compromís que no s'ha complit i que indicava que entorn del 10 de març s'establirien mesures extraordinàries i no sabem res, mentre altres CCAA porten avantatge", ha lamentat.

Catalá ha explicat les iniciatives que el GPP portarà al ple de la setmana vinent de les Corts, entre les quals figura la sol·licitud de creació de la comissió mixta Consell-Corts de seguiment sobre el gran projecte de la gigafactoria de bateries. "L'objectiu és que no hi haja cap obstacle, que no hi haja retards i se seguisca el projecte per a la correcta implantació. Esperem que tinga el vot favorable dels grups, inclosos els del govern. Aquest és un bon projecte per a la Comunitat i estem satisfets que seguisca avant", ha assenyalat Catalá.

La Síndica ha recordat que la notícia de la implantació de la fàbrica de bateries a Sagunt es va produir la mateixa setmana que l'anunci de l'informe favorable per a l'ampliació nord del Port de València. "Una cosa va unida a l'altra i estar en contra de l'ampliació del port, que és necessària per a donar viabilitat a aquests projectes, és incoherent", ha assenyalat.

Copa Amèrica

Així mateix, Catalá s'ha referit a la marxa de la Copa Amèrica a Barcelona. "És una pèrdua irreparable i irrecuperable per a València. Hem vist una política de braços caiguts per part de la Generalitat i de l'Ajuntament i és imperdonable si tenim en compte que el retorn econòmic es xifra en 500 milions d'euros. A veure com defensarà Ribó que no era una oportunitat per a València quan Colau sí que ix a dir que és una oportunitat per a Barcelona. O és que el que és bo per a Barcelona no ho era per a València?", ha preguntat. "És una pèrdua irreparable sent els favorits, com érem. A la candidatura li ha faltat l'impuls polític perquè ni Puig ni Ribó van creure en el projecte", ha subratllat.

D'altra banda, el GPP plantejarà una interpel·lació al conseller Arcadi España sobre la implantació d'energies renovables, una pregunta a Oltra sobre mesures d'emergència social, una altra pregunta a Carolina Pascual sobre beques universitàries i una altra d'habitatge.