Política

El PP exigeix a Puig responsabilitats per les "garrotades judicials per atacar a la concertada"

2 minuts

Beatriz Gascó

La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha demanat al President de la Generalitat, Ximo Puig, que "assumisca responsabilitats polítiques després de la suma de garrotades judicials que ha rebut per atacar a l'escola concertada", segons ha informat el grup parlamentari en un comunicat.

Gascó s'ha pronunciat així després de l'última sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que "ha donat la raó al col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant, després de veure com fa any i mig la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà anul·lava quatre de les vuit aules de concertada en Batxillerat".

"Aquesta sentència se sumisca a unes altres que també donaven la raó a centres com el María Inmaculada de Carcaixent, Aitana d'Elx, Sagrat Cor d'Alacant, Loreto de València, La Puríssima Franciscanes de València, La Salle d'Alcoi, el Col·legi Parc Santa Anna o el Col·legi El Armelar i el recurs que des del PPCV es va interposar al decret de concerts", ha remarcat Gascó.

La portaveu d'Educació ha assenyalat que "algú en el Consell ha d'assumir responsabilitats polítiques" i ha criticat que "novament s'ha imposat el silenci per part del Botànic".

"És increïble que després de conéixer una nova sentència en la qual es recrimina l'actuació del Consell, ningú diga res. Marzà està desaparegut i Puig dóna la callada per resposta. I quan parlen és per a seguir defensant el seu model a pesar que els jutges han dit ja per activa i per passiva que és un model il·legal", ha denunciat.

La portaveu d'Educació del GPP ha subratllat que les lleis orgàniques, "fetes per un Govern socialista, són molt clares i mantenen la xarxa dual de concerts" i per tant, "ni Marzà ni Puig poden eliminar un model que està blindat per una llei orgànica, per la Constitució i que defensa els drets fonamentals".

Gascó ha explicat que en el cas del col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant es va fer un informe des de la Direcció territorial "que era favorable a mantenir el concert, però des de la Direcció general de Centres van ignorar aqueix expedient, per la qual cosa el PPCV sol·licitarà còpia íntegra del mateix".

"Volem saber les raons de la Direcció territorial per a dir que sí s'havien de mantenir els concerts i les raons de la denegació de la direcció general de centres", ha explicat Gascó, qui ha afegit que és "necessari saber per què no han fet cas i sobre la base de quins criteris tècnics van decidir ignorar-ho".

Sobre aquest tema, la diputada ha declarat que "el que es conclou de la sentència és que al Consell de Puig i Oltra li són igual els informes tècnics que s'elaboren, ja que segueixen saltant-se la llei, sense respectar la llibertat de les famílies i la Constitució".

"El Consell està obstinat a imposar un model únic mediocre i catalanista i si per açò ha d'incomplir les lleis i els informes tècnics, ho fa. Lamentablement ja són moltes les ocasions en què el conseller Marzà se salta la llei per a imposar la seua voluntat" ha sentenciat la portaveu.

Finalment, Gascó considera "increïble que Marzà arrabasse concerts a centres que mantenen una alta demanda". "És un exemple clar d'un Consell que solament actua per ideologia i que ignora i vulnera la demanda de les famílies, Aquells centres als quals més combat Marzà són els concertats i catòlics. Exigim que s'explique al fet que es deu aquesta malvolença cap als centres que no comparteixen l'ideari separatista de Marzà", ha conclòs.