Política

El PP denuncia que València "ha perdut més de 9.200 places d'aparcament en els últims cinc anys"

El regidor Santiago Ballester assenyala que els "els temors dels comerciants pel tancament del centre estan completament fundats i adverteix que el centre de la ciutat està morint-se"

1 minut

El regidor del PP Santiago Ballester

El Grup Municipal Popular ha denunciat que en els últims 5 anys el govern de Ribó ha eliminat més de 9.200 places d'estacionament lliure sense donar als veïns alternatives de millora de transport públic o aparcaments dissuasius.

"Ahir en l'infobaròmetre de la ciutat, apareixia com a segona necessitat dels veïns de la ciutat els aparcaments i el govern de Ribó hauria de prendre bona nota perquè la seua política de mobilitat és un fracàs", han assenyalat des del PP. Els districtes de Ciutat Vella, l'Eixample, el Pla del Real i Camins al Grau són els qui més han patit aquesta reducció d'aparcaments.

En aquest sentit, el regidor Santiago Ballester ha assenyalat que "els temors dels comerciants pel tancament del centre estan completament fundats i adverteix que el centre de la ciutat està morint-se". "Des del PP demanem una demora en les sancions per entrar en vehicle al centre històric amb la posada en marxa de les cambres fins a finalitzar la pandèmia per a evitar més tancaments de comerços i activitats en el centre de la ciutat", ha afegit.

El Govern de Ribó i PSOE ha reconegut una reducció del trànsit en el centre de la ciutat en un 70% el que ha suposat "un colp de mort" per al comerç en el centre de València. A més, els tancaments de comerços i hostalers en el centre de la ciutat tenen efectes negatius en la desocupació, sent Ciutat Vella el districte on més ha crescut l'atur en l'últim any.

A més, han eliminat 15 línies de l'EMT que ja no arriben al centre el que impedeix als clients arribar fins al centre en mitjans de transport públic. L'EMT, entre els mesos de novembre i desembre del passat any 2020, va transportar 7.717.620 passatgers menys que 2019, els que suposa un descens del 45,8% dels usuaris. A conseqüència d'aquesta baixada, els ingressos per validació de títols de transport van caure en 3.800.047 euros, un descens del 51%".

"No sols s'han reduït les línies de l'EMT que arriben al centre, plaça Ajuntament, Llotja i plaça de la Reina, sinó que s'han perdut més de 2.300 places d'aparcament en superfície, 250 del pàrquing de Parcent que porta ja quasi un any tancat i altres 348 que es perdran quan comencen les obres de la plaça de la Reina", ha explicat Ballester.