Política

El PP demana al Consell ajudes a la digitalització en les universitats després de la suspensió de classes

El diputat Luis Martínez critica "la passivitat de la consellera Pascual pel seu abandó al món universitari"

1 minut

Foto Luis Martinez

El PP ha demanat al Consell, a través d'una proposta a les Corts, ajudes a la digitalització en les universitats valencianes per a minimitzar l'impacte acadèmic després de la suspensió de classes per l'alta incidència de la pandèmia i evitar el caos.

El portaveu d'Universitats del Grup Popular a les Corts, Luis Martínez, ha assenyalat que aquest Consell hauria de liderar la transformació digital dins de les universitats "perquè no sabem quant durarà aquesta pandèmia i les universitats han d'estar preparades. Fins ara la consellera Pascual no ha fet absolutament res en aquest sentit malgrat que la situació no és nova i li ho hem demanat des del mes d'abril, des del primer confinament".

El grup popular ha presentat una proposta a les Corts en la qual es demana que la Conselleria d'Universitats "impulse al costat de les universitats públiques valencianes, la implantació d'una plataforma comuna que ajude a superar les dificultats que es produeix per a la realització d'ensenyament en línia, i que incloga el projecte de digitalització de les universitats valencianes entre els projectes a ser finançats pels fons de la Unió Europea, pla de resiliència del programa Next Generation Europe".

Martínez ha indicat que "el món universitari se sent en aquests moments abandonat i desconcertat davant la situació i les dificultats que ofereix la mateixa administració que, en lloc d'ajudar, es dedica a donar bandades i llançar missatges confusos".

Luis Martínez ha indicat que "la consellera Pascual ha estat desapareguda des del primer dia, sempre a rebuf i prenent mesures a destemps, sense anticipar-se ni preveure res. Hauria de demostrar almenys el mateix interés a preservar la salut dels universitaris com el que té a regar amb subvencions a la Fundació a la qual pertany el seu marit".

Etiquetes: