Política

El PP critica que s'"espie" l'idioma que usen els alumnes en una "còpia absurda del que passa a Catalunya"

2 minuts

pp_castello

El diputat del PP per Castelló en el Congrés, Óscar Clavell, ha criticat aquest dilluns que en la Comunitat Valenciana s'estiga "espiant" l'idioma que utilitzen els alumnes. "Ens sembla una còpia absurda, al mateix temps que barata, del que està passant a Catalunya", ha asseverat.

Clavell ha assegurat que els 'populars' no volen que "la Comunitat Valenciana es convertisca en aquest apèndix o annex de Catalunya i que els governants del 'Titanic' ens porten a la deriva com està passant a Catalunya", ha afegit.

El diputat ha realitzat aquestes declaracions en una roda de premsa que ha oferit al costat de la senadora 'popular' Salomé Pradas en la qual ha explicat les preguntes que ha realitzat el PP al Govern en el Congrés i al Senat "davant la passivitat amb el que passa en política lingüística en la Comunitat Valenciana".

"El PP sempre ha estat i estarà a favor de la llibertat en tots els seus aspectes i àmbits però, per descomptat, la llibertat dels pares i mares per a poder triar el tipus d'educació que volen per als seus fills", ha assenyalat el diputat.

En aquest sentit, Clavell ha rebutjat que el 'papà Estat' o la 'mamà Generalitat' en aquest cas "siga la que trie pels pares quina educació se'ls implantarà". A més, ha assegurat que "se'ls està espiant i obligant al fet que els centres diguen quin nivell de valencià s'utilitza, i no en qüestions administratives o acadèmiques, que ho podríem entendre".

QÜESTIONS PERSONALS

Sobre aquest tema, ha criticat que es "espie" als alumnes en qüestions personals, familiars o privades, "com en quin idioma conversen quan estan celebrant el seu aniversari, quin idioma s'usa en el menjador escolar o en comunicats que no són oficials del centre, en la megafonia o en les festes de final curs".

"Això ens sembla una còpia absurda al mateix temps que barata del que està passant a Catalunya i no volem que la Comunitat Valenciana es convertisca en aquest apèndix o annex de Catalunya i que els governants del 'Titànic' ens porten a la deriva com està passant a Catalunya", ha dit.

El 'popular' també s'ha referit a la proposició de llei presentada perquè l'Estat done tranquil·litat a pares "que podran triar el tipus d'educació". "És tan fàcil com poder expressar-se en la llengua que un vulga, siga valencià o castellà, i que un pare o mare puga matricular al seu fill en l'idioma que vulga", ha aclarit.

El diputat creu que quan s'imposa un idioma recorda a èpoques anteriors, "quan s'imposava només el castellà, i ara en democràcia s'està fent el mateix que es feia en dictadura en aquest país, però amb el valencià".

"Els ciutadans de la Comunitat Valenciana i Espanya volem ser lliures per a poder triar l'idioma que considerem oportú per als nostres fills, i per això el PP serà el que lluite per aqueixa llibertat, per la igualtat de conéixer tant un idioma com un altre, sense que s'impose cap sobre l'altre", ha conclòs.