Política

El PP advocarà per una major transparència del Consell i demanarà que les partides de memòria històrica es destinen a ajudes pel Covid

El diputat Fernando Pastor denuncia que en més de 100 ocasions en les quals el Grup Popular ha sol·licitat accés a informació ha sigut necessària la intervenció del TSJCV

2 minuts

El portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts, Fernando Pastor

El portaveu de Transparència del Grup Popular en Les Corts, Fernando Pastor, ha anunciat que el Grup Parlamentari Popular (GPP) defensarà en el Debat de Política General propostes per a dotar de major transparència a les polítiques del Consell, així com que l'import de la Conselleria de Transparència per a memòria històrica passe a solucionar problemes que els valencians travessen en aquests moments a conseqüència de la pandèmia de la Covid.

Segons Pastor, "flama molt l'atenció i és un atropellament a la transparència que en més de 100 ocasions en les quals el Grup Popular ha sol·licitat accés a informació haja sigut necessària la intervenció del TSJCV". Per això, des del GPP presentaran al Debat de Política General una sèrie de mesures per a contrarestar i corregir aquesta clara falta de transparència per part del Consell. En aquest sentit, el Grup Popular proposa un reforçament de l'òrgan garantista de la matèria, el Consell de Transparència de la Comunitat Valenciana.

Pastor ha explicat algunes de les mesures que proposa el seu grup. "Volem deslligar al Consell de Transparència de la tutela per part de la Conselleria i adscriure aquest òrgan a les Corts quant a la seua organització, funcionament i capacitat pressupostària". "A més, volem dotar al Consell de Transparència d'una oficina tècnica potent que permeta a l'òrgan garantista assumir les funcions que li encomana la Llei i resoldre-les amb eficàcia, agilitat, prestigi i independència", ha assenyalat. Així mateix, el GPP vol atribuir al Consell de Transparència potestat sancionadora.

Referent a la memòria històrica, Pastor ha assenyalat que la Comunitat "travessa un moment d'excepcionalitat amb motiu de la pandèmia i atendre les necessitats dels valencians ha de ser el més urgent ara mateix". Així, ha insistit que tots els recursos possibles "han de destinar-se a les urgències dels valencians".

El diputat popular ha indicat que "no té cap sentit i és difícil d'entendre que els comerciants estiguen asfixiats per la pujada del rebut de la llum i que el Consell no destine tots els recursos possibles a ajudar-los". Per això, el GPP presentarà una proposta de resolució al Debat de Política General perquè temporalment se suspenguen les partides de memòria democràtica, que ascendeixen a més de 600.000 euros, i es destinen a pal·liar problemes actuals dels valencians com pot ser ajudes al comerç o a les famílies nombroses.