Política

El PP adverteix "dels impagaments de cinc mesos a les escoles infantils"

2 minuts

Aula infantil ARCHIVO EP

El PPCV ha denunciat aquest dissabte que "els impagaments de cinc mesos a les escoles infantils posen en risc més de 5.000 ocupacions", al mateix temps que ha advertit que "l'educació infantil es troba amenaçada". Al grup parlamentari estudiarà quines mesures emprendrà "en defensa d'aquests mestres".

Representants del PPCV s'han reunit amb la plataforma Salvem 0-3 anys aquest dissabte, i segons ha explicat el partit en un comunicat, aquesta plataforma els ha traslladat "la situació límit en la qual es troben pels impagaments de Ximo Puig, que els deu més de cinc mesos". Han estat presents el sotssecretari de comunicació del PPCV, Jaume López Bronchud, la portaveu municipal del PP, María José Catalá, i la portaveu d'educació en Les Corts, Beatriz Gascó.

El sotssecretari de comunicació del PPCV, Jaume López Bronchud, ha assenyalat que "l'educació infantil es troba amenaçada pels impagaments de Puig".

"En aquests moments hi ha més de cinc mil llocs de treball en l'aire, la majoria d'ells d'ocupació femenina, perquè hi ha impagaments de nòmines dels professionals que se senten abandonats pel Consell i, en el millor dels casos, les propietàries dels centres estan havent de recórrer a crèdits bancaris i al seu patrimoni personal per a tirar avant les seues escoles amb prou faenes", ha postil·lat.

Bronchud ha indicat que el PP estudiarà "quines mesures emprendre en defensa d'aquests mestres i mestres, auxiliars i personal de serveis als quals Puig i Marzà estan portant a la catàstrofe".

Al seu judici, "el pitjor és que Educació tira la culpa a Hisenda", ha denunciat. "Es passen la pilota els uns als altres. Aquesta falta de gestió i de comunicació entre conselleries, aquesta lamentable lluita de Joc de trons botànic, afecta gent amb noms i cognoms que ho estan passant molt malament. Han de deixar-se de batalletes polítiques i començar a atendre les persones", ha recriminat.

Per part seua, la diputada Beatriz Gascó ha criticat que "mentre Puig deixa de pagar a les escoles infantils sí que hi ha diners i balafia milions d'euros a subvencionar el catalanisme amb ajudes directes a entitats, mitjans i tota classe d'associacions".

María José Catalá ha assenyalat que "és urgent que, a escala acadèmica i pedagògica, ens plantegem quines atencions requereixen els xiquets menors de tres anys i si volem continuar mantenint aquest ensenyament amb la qualitat que s'ha fet fins ara".

"El Botànic pretén acabar amb aquesta mena d'educació, plantejant un nou sistema més onerós econòmicament. L'arribada de Sánchez tampoc afavoreix", ha advertit.