Política

El GPP presenta una esmena als PGV22 perquè "el Consell no es puge el sou un 2 %"

"Crida l'atenció que el Govern valencià es puge el sou mentre no pugen les transferències a educació o a serveis socials, que segueixen congelades", afirma Rubén Ibáñez

1 minut

El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El portaveu d'Hisenda i Pressupostos del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha assenyalat hui que la societat valenciana "no està per a augments de sou del Consell", i ha demanat al Govern valencià que elimine la seua pujada salarial del 2% en l'any vinent.

Aquesta és una de les esmenes parcials que el GPP presenta als Pressupostos de la Generalitat 2022 i que des de hui es debaten en la Comissió d'Hisenda de les Corts.

"Cal eliminar la pujada salarial del 2% del Consell, com han fet els diputats. Crida l'atenció que el Govern valencià es puge el sou mentre no pugen les transferències a educació o a serveis socials, que segueixen congelades", ha explicat.

El portaveu d'Hisenda ha afirmat que aquests pressupostos "haurien de ser retornats i davant la no devolució del Botànic el que fem és esmenar-los". Així, ha ressaltat unes altres de les esmenes del GPP, enfocada a eliminar "els 1.336 milions d'euros ficticis que el Govern valencià ha inclòs en els comptes i que el Govern d'Espanya ja ha dit que no arribaran".

"El Consell ha inclòs aquests milions i ha adherit uns drets que ja sap que no podrà pagar. Amb el pressupost cal ser realista, no es pot fer fantasia comptable", ha assenyalat.

Etiquetes: