Política

El DOGV fa oficial el retorn de María Oliver com a assessora de Dalmau

La reincorporació es produeix després d'un nou arxivament d'una causa nascuda d'una denúncia del PP

1 minut

Maria Oliver UP

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest dijous el nomenament de María Oliver (Unides Podem) com a assessora del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, després de l'arxivament de la causa per la qual va ser processada per un conveni subscrit quan era regidor de València en Comú a l'Ajuntament de València.

Oliver va dimitir el mes de novembre passat com a assessora d'Assumptes Generals de la Vicepresidència segona per a dedicar-se a la defensa de la seua innocència davant una denúncia del PP pel conveni subscrit per a realitzar el mapa escolar de València.

El jutjat va decretar el sobreseïment provisional i arxivament de la causa en la qual figurava com processada l'exregidora i exresponsable d'Educació després que cap de les acusacions (Fiscalia i PP) presentara escrit de qualificació contra ella en relació amb el conveni subscrit entre l'administració local i la Universitat de València (UV) per a estudiar el sistema educatiu.

Dalmau, també de Unides Podem, va expressar la seua satisfacció a través d'un comunicat en el qual va destacar que "sempre" ha cregut en la innocència de Maria Oliver. "Ara és també motiu d'alegria pel que aporta la seua vàlua professional a l'equip", va manifestar.

Per part seua, Oliver va agrair a Dalmau el seu suport i va manifestar que continuarà la tasca tècnica que va començar al setembre en secretaria autonòmica d'Habitatge i Funció Social. Va mostrar el seu "compromís amb la construcció d'una societat més justa i igualitària", alguna cosa que "requereix una implicació bé siga directament en política, fent treball tècnic o bé com a activista".

Etiquetes: