Política

El Consell destina dos milions d'euros al foment de l'ocupació de les persones joves de col·lectius vulnerables

El Ple aprova el decret que fixa les bases d'ajudes destinades a l'establiment de projectes pilot dirigits a joves

2 minuts

Una persona jove amb mascareta

El Ple del Consell ha aprovat la concessió directa de dos milions d'euros en ajudes destinades al desenvolupament de projectes pilot (oficina beta) dirigits a persones joves de col·lectius especialment vulnerables.

Del total, un milió d'euros es destinarà a projectes englobats en el que es defineix com a 'Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat' i 'Col·lectius especialment vulnerables' i l'altre milió d'euros serà per als projectes relacionats amb el programa 'Emprenedoria i microempreses'.

Mitjançant el decret aprovat pel Consell es fixen les bases per a la concessió d'aquestes ajudes l'objectiu de les quals és atendre les necessitats, tant laborals com socials, de col·lectius vulnerables, així com facilitar un sistema productiu reforçat a través del suport a l'emprenedoria i l'ocupació col·lectiva, també a les microempreses.

Aquesta iniciativa comporta, a més, una transformació digital i verd a través de projectes integrats d'inserció en els quals participen tots aquells agents que puguen facilitar el trànsit cap a la incorporació al mercat de treball de les persones més vulnerables.

Aquestes ajudes queden emmarcades en el que s'estableix en el Reial decret 902/2021, de 19 d'octubre que regula la concessió directa de subvencions pel Servei Públic d'Ocupació Estatal a la Comunitat Valenciana per al finançament del desenvolupament de 'Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat'.

Les ajudes formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència mitjançant la posada en marxa de projectes pilot dirigits a joves en el marc de 'Col·lectius especialment vulnerables' i d''Emprenedoria i microempreses'.

Aquestes subvencions seran finançades mitjançant els recursos derivats de l'Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation EU) a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència establit pel Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, no podent ser finançats per altres instruments o fons de la Unió Europea.

Per tant, seran aplicable les disposicions que indique el Reial decret llei 36/2020, de 30 de desembre, que és la norma per la qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració Pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i altra normativa estatal i europea aplicable a les inversions finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència.