Política

El Consell crea els consells forestals de demarcació a la Comunitat Valenciana

1 minut

Una muntanya a la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat la creació dels consells forestals de demarcació a fi de posar en marxa un espai de desenvolupament i regulació dels aspectes més rellevants que han de recollir aquests òrgans consultius en matèria forestal.

Concretament, es crearan en les 12 demarcacions forestals, previstes per la Llei forestal i pel Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana, a fi de fomentar la coordinació i participació ciutadana.

D'aquesta manera, començaran a funcionar els Consells Forestals de Sant Mateu, Segorbe i Vall d'Alba, a la província de Castelló; Llíria, Chelva, Enguera, Requena, Polinyà de Xúquer i Xàtiva, en la de València; Alcoi, Crevillent i Altea a Alacant.

Funcions

Entre altres funcions, la labor d'aquests consells serà la d'informar sobre l'elaboració i el desenvolupament del Pla d'Ordenació dels recursos forestals; la divulgació de mesures de comunicació, participació i educació ambiental en la societat; i la proposta de totes aquelles actuacions que milloren la regulació i el compliment de la normativa forestal.

Els consells forestals treballaran de manera coordinada amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i, especialment, amb la Mesa Forestal de la Comunitat Valenciana.

Cada consell estarà presidit pel director o la directora territorial amb competències en matèria forestal de la província, i ho integraran: un president o presidenta; un vicepresident o vicepresidenta; un tècnic o tècnica de l'administració forestal; un o una agent mediambiental; tres representants d'ajuntaments; un o una representant d'organitzacions de propietaris privats; un o una representant d'associacions agrícoles i ramaderes, d'associacions empresarials valencianes de l'àmbit forestal i d'organitzacions no governamentals.

Els membres dels consells seran nomenats per a un període de quatre anys. Hauran de reunir-se, almenys, una vegada a l'any i sempre que el requerisca l'exercici de les seues funcions, a més de les possibles reunions de caràcter extraordinari.

Tot això per a crear un òrgan de comunicació que permeta informar els poders públics de les iniciatives, demandes i suggeriments en matèria forestal.