Política

El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València en la lluita contra les plagues agrícoles

1 minut

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Politècnica de València (UPV) en matèria de lluita contra plagues.

Concretament, la conselleria finança amb 200.000 euros projectes d'R+D+I que duu a terme l'Institut Agroforestal del Mediterrani (IAM), adscrit a la UPV, per a resoldre la problemàtica que afecta la situació sanitària de diferents cultius agrícoles i la prevenció de noves plagues.

Es treballarà en la identificació d'organismes en les prospeccions de la xarxa de vigilància de plagues relacionades amb els potencials vectors de la Xylella fastijosa a la Comunitat Valenciana, en el pseudosecció Delttococus aberiae, conegut com a 'Cotonet de les valls' i en la mosca blanca Dialeurodes citri.

L'Institut Agroforestal del Mediterrani realitza investigacions sobre protecció i producció de fruits, hortalisses i plantes ornamentals, i ecologia en la zona Mediterrània.

Els departaments que duran a terme aquests estudis són el d'Entomologia Agroforestal, que se centra en els aspectes de control biològic de plagues agrícoles i gestió de plagues de cítrics i taxonomia i biologia d'àcars de les plantes, i el departament d'Ecologia Química Agrícola, format per un grup d'investigadors que porta treballant més de 20 anys en el control bioracional de plagues agrícoles i forestals.