Política

El Consell aprova un conveni amb l'Administració de l'Estat per a realitzar el projecte Pilotem Comunitat Valenciana d'inclusió social

1 minut

Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'Administració General de l'Estat, a través de la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social, per a la realització del projecte Pilotem Comunitat Valenciana per a la inclusió social.

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s'estableix una subvenció directa de 10.243.668,33 euros destinada a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament d'itineraris d'inclusió social per a col·lectius específics, aplicant en cada cas objectius concrets i ben diferenciats per a la seua posterior avaluació, que s'adaptaran a les necessitats de cadascun d'ells.

Amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, s'ha prioritzat com a grups específics a les dones víctimes de violència de gènere, població gitana, joves extutelats, persones sense llar, famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional o afectades per malalties de salut mental, població LGTBI i persones prostituïdes.

El projecte es realitzarà amb la col·laboració d'entitats del tercer sector especialitzades i amb experiència en la realització d'aquesta mena d'itineraris d'inclusió social, aplicant una nova metodologia d'intervenció social innovadora. S'estima l'execució de 53 accions amb un abast aproximat de 2.282 participants.

A més, en el projecte s'acordaran canals de col·laboració amb altres administracions, sobretot amb les entitats locals a través dels serveis socials d'atenció primària, posant en valor la importància de la coordinació amb les entitats del tercer sector com a element de millora en el procés d'intervenció dels itineraris.

Etiquetes: