Política

El Consell amplia el nombre de municipis que poden rebre ajudes per pèrdua de béns de primera necessitat per la DANA

1 minut

Danys provocats per la gota freda

El Consell ha aprovat modificar el Decret de 20 de setembre pel qual s'aproven les bases reguladores i del procediment de concessió directa d'ajudes urgents per a pal·liar la pèrdua de béns de primera necessitat de les persones físiques, produïda pel temporal d'intenses pluges, fenòmens costaners i vents ocorregut en la Comunitat Valenciana entre l'11 i el 14 de setembre de 2019.

Aquesta modificació comporta la incorporació de municipis afectats pel temporal que no figuraven i s'obri un nou termini perquè les persones ara incloses en l'àmbit d'aplicació del decret puguen sol·licitar les ajudes, segons ha informat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

A la província d'Alacant podran beneficiar-se de les subvencions els municipis d'Alcocer de Planes, Alfafara, Agres, Almudaina, Beniarrés, Benillup, Gaianes, l'Orxa i Plans.

A la província de València els municipis que podran acollir-se a aquest decret són Canals, Vallada, Bèlgida, Benissoda, Carrícola, El Palomar i Sempere.

Aquest decret estableix que el seu objecte és la concessió d'ajudes a les persones físiques l'habitatge de les quals es troba en alguna de les zones dels municipis afectats pel temporal dels passats 11, 12, 13 i 14 de setembre.

El termini de quinze dies previstos en el Decret del Consell comptarà, per a les noves persones beneficiàries incorporades en aquest decret, des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).