Política

El Consell aborda els reptes de l'Horitzó 2020 i la participació en Europa

1 minut

Palau de la Generalitat Valenciana

La Generalitat aborda els reptes que presenta el programa Horitzó 2020 en el marc de la Unió Europea, així com les oportunitats de participació ciutadana en l'àmbit comunitari en la 90 Sessió Internacional de l'European Youth Parliament.

Aquesta cita, a València entre aquest divendres, 26 de juliol, i el 4 d'agost, se celebra sota el lema 'Navegant cap a nous horitzons', la directora general de relacions amb la Unió Europea i l'Estat, Daría Terrádez, dirigirà una xarrada-debat amb joves voluntaris sobre les oportunitats de participació a Europa, més enllà de la participació formal que suposen els processos electorals, ha informat la Generalitat en un comunicat.

"La ciutadania ha d'implicar-se més i participar més i millor", ha destacat Terrádez, que ha afegit que "només així podrem combatre el descrèdit i l'auge de les notícies falses que cada dia inunden canals de comunicació tan importants per a la joventut com les xarxes socials".

L'oficina d'informació Europe Direct Comunitat Valenciana col·labora en l'organització de les jornades, en qualitat de punt d'informació general de la Comissió Europea en la Generalitat.

Així mateix, subministrarà productes promocionals i posa a la disposició de la jornada personal dedicat a informar sobre oportunitats a Europa a la disposició dels i les participants.

EUROPEAN YOUTH PARLIAMENT

L'European Youth Parliament (EYP) té entre els seus objectius fomentar el pensament independent i la iniciativa en els joves i facilita l'aprenentatge d'habilitats socials i professionals crucials.

Des de la seua creació, en 1987, centenars de milers de joves han participat en sessions regionals, nacionals i internacionals i han fet contactes més enllà de les fronteres dels seus països.

Hui dia, l'EYP és una de les plataformes europees més grans per al debat polític, les trobades interculturals, l'educació cívica europea i l'intercanvi d'idees entre els joves a Europa.

La xarxa EYP està present en 40 països europeus, on milers de joves participen com a voluntaris. La xarxa organitza més de 500 esdeveniments cada any.