Política

Educació estudia les amenaces d'una ultradretana de Vox a un professor

La candidata de la formació va amenaçar al professor perquè aquest va assenyalar que la formació d'Abascal és d'extrema dreta

1 minut

clase colegio guarderia

La Conselleria d'Educació estudia si poden tindre conseqüències jurídiques les "amenaces" d'una candidata de Vox a un professor de Petrer (Alacant) per dir en classe que el partit és d'extrema dreta, segons ha avançat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.

En un missatge en Facebook, aquesta aspirant de Vox, Marisol Sanchis, es va dirigir al professor d'Història de l'Institut Azorín de Petrer per a exigir-li que es dedicara a "fer classe" i no diguera al seu fill que "VOX és extrema dreta", reclamant que no fique "porqueria" al cap dels alumnes. "No tindràs centre per a amagar-te... Et plante una demanda que has de deixar d'exercir", va agregar.

Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell, ha defensat que "aqueixes paraules es valoren soles i la persona que les ha dites es qualifica sola". "Anar amenaçant a professors no és precisament una actitud democràtica, ni respectuosa ni educativa", ha sostingut, per la qual cosa creu que "ve a confirmar la descripció que el professor fa d'aquest partit".

Davant aquesta situació, la Conselleria d'Educació s'ha posat en contacte amb el centre de Petrer per a estudiar "les accions que es puguen derivar d'aquesta amenaça". "És una amenaça, i les amenaces estan prohibides en l'ordenament jurídic", ha recordat la també coportaveu de Compromís.

Per tant, "més que valorar sobre persones que es retraten acoquinant, espantant i amenaçant a un professor", Oltra ha posat l'accent en el deure de la Generalitat de facilitar els seus serveis jurídics perquè "tinga les conseqüències que ha de tindre en un estat de dret".