Política

Divalterra ultima la seua liquidació amb la baixa de 87 treballadors

Després de la negociació en el si d'un ERO, prop d'un centenar de persones del servei de Brigades Forestals s'han acollit a les baixes de manera voluntària

2 minuts

Brigades de Divalterra

Un total de 87 persones s'han acollit de manera voluntària a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per qüestions organitzatives que s'ha negociat per l'empresa encarregada de la liquidació de Divalterra, amb l'acord de totes les seccions sindicals.

Es tracta del pas previ a la subrogació de la plantilla en el Consorci Provincial de Bombers i en la mateixa Diputació de València, mantenint tots els seus drets i condicions laborals actuals en la seua nova ubicació, que va ser el compromís adquirit pel president Toni Gaspar.

D'aquesta manera, després de la convocatòria de la taula de negociació en el Consorci de Bombers, en les pròximes setmanes s'efectuarà el traspàs del personal de l'entitat, per a procedir durant aquest any a l'extinció definitiva de la societat, una vegada que la totalitat dels seus serveis s'estiguen prestant a través del Consorci o de la Diputació.

L'expedient de regulació d'ocupació acordat entre l'entitat liquidadora i la part social estableix, entre altes codicions, per als majors de 63 anys que s'han acollit a l'ERO, un import en concepte d'indemnització per acomiadament consistent en la retribució salarial que restara per percebre fins que compliren l'edat legal de jubilació. En aquest sentit, s'han millorat les condicions d'extinció dels contractes per a garantir que aquest grup puga percebre la indemnització mínima legal.

Així mateix, les persones d'entre 54 i 63 anys que s'han acollit voluntàriament a l'ERO, a més d'una indemnització de 33 dies de salari per any de servei tindran cobert el pagament de les seues cotitzacions a la Seguretat Social fins que complisquen l'edat legal de jubilació.

Dels 87 treballadors que s'han acollit a l'ERO, 81 són especialistes, capatassos o conductors de Brigades Forestals; 5 pertanyen a altres àrees aquest servei i una persona treballa en el servei de neteja.

Menys d'un any de procés

El traspàs de treballadors de Divalterra suposa l'últim pas previ al "tancament ordenat i definitiu" de l'empresa pública que va anunciar el president de la Diputació, Toni Gaspar, a la fi del passat mes de març.

El president es va comprometre davant la Junta General de l'entitat a "garantir els llocs de treball de tota la plantilla, preservant els seus drets i condicions laborals".

Menys de tres mesos després, es va aprovar la dissolució de la societat mercantil i el nomenament com a liquidador de Afianza Asesores SL, cessant així el seu Consell d'Administració.

Des d'aquell moment, s'ha treballat per a efectuar el traspàs ordenat de personal i competències, amb el doble objectiu que els serveis de Divalterra continuaren oferint-se des de la Diputació i el Consorci de Bombers; i que els treballadors i treballadors mantingueren els seus llocs de treball en les mateixes condicions després de la subrogació dels seus contractes.

Etiquetes: