Política

Dalmau veu "sa" que hi haja diferents partits però insta que "totes les forces progressistes sumen"

2 minuts

dalmau Inma Caballer EP

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, Rubén Martínez Dalmau, (Unides Podem) considera que és "sa des del punt de vista democràtic que hi haja diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions generals del 10 de novembre encara que creu que l'important és que "totes les forces progressistes sumen".

Dalmau ha realitzat aquestes declaracions a Europa Press després de mantenir reunir-se amb el gerent del Pla Cabanyal-Canyameral, Vicent Gallart, per a marcar els nous objectius en el desenvolupament del Pla en aquesta legislatura, en ser preguntat per la decisió de Més Madrid de concórrer a les eleccions del 10N, amb Íñigo Errejón al capdavant, i la seua aliança amb Compromís --soci de govern en el Consell, al costat del PSPV.

"Compromís, que és una força local, entenc que haja de buscar alguna plataforma o mecanisme per a poder obtenir representació en el Congrés dels Diputats", posat en cas contrari, "no té capacitat per a enviar diputats al Congrés, com s'ha demostrat en les últimes eleccions, en les quals va traure només un", ha remarcat.

"Que finalment hagen triat a Més Madrid i vulguen anar amb Més Madrid, i no amb Unides Podem, és una cosa que ells han valorat i han preferit per alguna raó que ells sabran", ha agregat.

En tot cas, ha defensat el projecte d'Unides Podem com "un projecte global europeu, estatal i valencià" i s'ha mostrat animat per a la campanya "per a demostrar-li a la gent que som la força ara mateix més preparada per a governar", ha asseverat.

EL BOTÀNIC, "UN FAR QUE IL·LUMINE"

A més, ha garantit que el fet que Compromís haja optat el partit d'Errejón no afectarà el Pacte del Botànic que sosté el Consell. "El Botànic és hermètic, és un model que hem de mostrar com un model de victòria, que es basa en la comprensió i el diàleg i en l'argumentació democràtica i després, la qual cosa passada en el Congrés dels Diputats ha de tindre com a forma aqueix Govern del Botànic".

D'aquesta manera, ha instat als líders madrilenys a seguir l'exemple del 'Govern del Botànic' després del 10N com "un far que pot il·luminar la seua forma de crear un govern democràtic".

Els diputats i diputades que isquen elegits en el Congrés de Diputats el 10N "han d'assegurar-nos que hi haurà un Govern espanyol en les següents setmanes i que hi haurà prioritat absoluta per a crear aqueix govern", ha exigit.

D'aquesta manera, "isquen les forces que isquen representades ens hem d'asseure a parlar, dialogar democràticament i trobar la forma de construir un govern de progrés. No pot tornar-se a repetir el fracàs d'una investidura com la de Pedro Sánchez. No pot tornar-se a repetir", ha sentenciat.

Etiquetes: