Política

Cs proposa un pla urgent per a "eliminar el plàstic del Mediterrani"

El diputat de ciutadans Eduardo del Pozo ha demanat "garantir la correcta gestió de residus"

1 minut

eduardo del pozo ep

El grup parlamentari Ciutadans en Les Corts Valencianes ha proposat un pla urgent per a "eliminar el plàstic de la mar Mediterrània" i "garantir la correcta gestió de tot tipus de residus".

A través d'una Proposició No de Llei (PNL), el diputat Eduardo del Pozo ha demanat al Consell "posar en marxa campanyes de prevenció i conscienciació sobre la contaminació que pateix la costa mediterrània", a més d'"augmentar les inspeccions i facilitar les llicències en les empreses i plantes de reciclatge".

"La sostenibilitat és un dels reptes més importants als quals ens enfrontem i l'adequada conservació del medi ambient requereix en aquests moments de la prevenció i implicació de tots", ha assenyalat després de destacar que "cada any s'aboquen a doll i oceans 57.000 tones de residus, l'equivalent a llançar 33.800 botelles de plàstic a la mar cada minut".

Del Pozo ha agregat: "Sense plans d'acció eficaços, s'estima que la generació de residus es multiplicarà per quatre des d'ara fins a 2050".

Per això, el diputat ha instat al Consell a "reforçar els controls també en les instal·lacions portuàries situades en la Comunitat Valenciana", per a "assegurar que els residus generats en vaixells o recollits en la mar es retornen a terra per a la seua adequada gestió i reciclatge".

A més, ha plantejat la possibilitat d'"augmentar els cursos formatius en tots els llocs de treball relacionats amb el sector i l'ampliació de titulacions de Formació Professional per a la branca del sector del plàstic".