Política

Cs proposa crear un fons de compensació de pèrdues per al sector turístic per 20 milions d'euros per a 2022

Ruth Merino exigeix la prolongació del Bo Viatge i la posada en marxa d'un Bo Sènior i rebutja frontalment qualsevol tipus de taxa turística

1 minut

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha proposat, a través d'esmenes als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2022, la creació d'un fons de compensació de pèrdues per al sector turístic per 20 milions d'euros, així com la prolongació del Bo Viatge i la posada en marxa del Bo Sènior que suplisca les mancances del programa del Imserso.

Ciutadans, a més, registrarà una altra esmena per a rebutjar l'aplicació de qualsevol impost o taxa que greu de manera directa l'activitat turística en la Comunitat Valenciana. Merino ha explicat que la pandèmia ha suposat pèrdues acumulades de milers de milions d'euros i ha subratllat que el que necessita el turisme “és més suport i mesures de reactivació en lloc de gravàmens”.

La líder del grup liberal ha explicat que els bons Viatge i Sènior serien eines molt útils per a estimular la demanda, essencial per a la recuperació del sector durant el pròxim exercici, per la qual cosa proposarà altres 20 milions d'euros per al Bo Viatge en 2022. “Encara queda molt per fer i la temporada del 2022 serà vital per a la recuperació del turisme a la Comunitat Valenciana”, ha defensat Merino. Així mateix, Cs presentarà una altra esmena als pròxims pressupostos per a crear un fons de contingència de 15 milions d'euros per a l'oci nocturn.

Etiquetes: