Política

Cs presenta un decàleg de mesures per a frenar la degradació de l’Albufera

1 minut

La síndica de Cs, Ruth Merino, visita l'Albufera

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha presentat un decàleg de mesures destinades a frenar l'estat de degradació de l'Albufera i garantir la supervivència del parc natural. Entre altres qüestions, Merino ha demanat al Consell que destine més pressupost i aprofite les convocatòries obertes dels fons europeus "per a abastar solucions mediambientals de cost elevat".

"És una realitat que l'Albufera de València està en perill per la contaminació, la caça descontrolada o el canvi climàtic", ha manifestat la síndica, qui ha exigit un "pla urgent per a l'eliminació de tots els runars i punts d'abocaments il·legals en aquestes aigües". Merino, que ha reclamat també "solucions urgents davant la situació de no retorn a la qual està arribant el llac", ha visitat hui el parc natural i s'ha reunit amb la Confraria de Pescadors del Palmar, acompanyada pel diputat autonòmic i portaveu de Cs en l'àrea de Medi Ambient, Eduardo del Pozo, i pel portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

A més de dotar a la Junta Rectora del Parc de més recursos humans i econòmics, Cs també ha reclamat dur a terme un estudi de les infraestructures necessàries i abordar els diferents plans d'actuació que porten anys sense ser actualitzats. En concret, Merino ha explicat que "el Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) està caducat des de 2012" i ha alertat d'"una cosa més perillosa encara, com és el pla de prevenció d'incendis del parc, que està sense vigència des de 2016".

"Parlem d'un paratge de valor ecològic incalculable i d'un patrimoni mediambiental i cultural de tots els valencians al qual, lamentablement, el tripartit porta anys abandonant a la seua sort", ha afegit la síndica després de subratllar que "la supervivència de l'Albufera passa per un compromís ferm de les Administracions i per una major conscienciació social". Per això, Cs també ha plantejat el desenvolupament d'activitats formatives, dirigides als més joves, amb l'objectiu d'acostar a les noves generacions la realitat del parc, així com els costums i tradicions més arrelades a l'entorn, com la pesca artesanal i la navegació a vela llatina.

Etiquetes: