Política

Cs denuncia "Pactes de la Infàmia" en la Comunitat amb gràfics manipulats

La formació de Toni Cantó inclou a la ultradreta en els “no nacionalistes” i “constitucionalistes”

2 minuts

Comparación gráficos manises

"Sempre que pot", asseguren, "Sánchez pacta amb els nacionalistes". Quasi qualsevol partit excepte el PP, Ciutadans i els ultradretans de Vox són, per a ells, els "populistes", "nacionalistes" i "separatistes" amb els quals "deixa tirats als constitucionalistes". Amb gràfics i dades manipulades han fet un llistat de "Pactes de la Infàmia", entre els quals figuren diverses localitats. No apareix Rocafort, no obstant això, on Ciutadans ha permés l'entrada de la ultradreta al govern local.

"Vinalesa també se suma per a la seua desgràcia als #PactosDeLaInfamia del PSOE", assenyalen. Per a la formació d'Albert Rivera i Toni Cantó és una "desgràcia" que els ciutadans avalen, amb el 60% dels vots, a la coalició dels socialistes amb Compromís.

Malgrat que Ciutadans va basar gran part de la seua campanya per a les municipals, autonòmiques i generals a "vetar" al Partit Socialista, ara critica aquells pactes en els quals podria pactar amb el "bloc constitucionalista", amb ells o no. Un bloc en el qual també inclou a la formació d'extrema dreta. A Vinalesa, el "Sanchismo" i el "nacionalisme" de Compromís han sumat set regidors enfront dels quatre del PP: Ciutadans no va aconseguir superar la barrera electoral.

https://twitter.com/CiudadanosCs/status/1142792188386054144

Amb gràfics manipulats que en poques ocasions respecten la proporcionalitat -normalment a favor seu o en el del "bloc constitucionalista"-, la formació de Rivera veu en localitats valencianes com Altea exemples del "millor soci" del PSOE per a mantenir-se en el poder. Per a sostenir la idea que els socialistes podrien haver pactat amb formacions "no nacionalistes", en les quals inclouen, en general, a totes les progressistes, ofereixen un gràfic en la qual nou regidors ocupen quasi el mateix que 12.

També, en alguns gràfics, han intercanviat el lloc de la primera força -Compromís- pel PSPV. És el cas, per exemple, d'Elx, on han van atribuir -després el van esborrar- els 12 regidors socialistes a Compromís, i els 2 de la formació taronja a PSPV.

També destaquen el pacte de la localitat de Manises. L'acord local entre Compromís, PSPV i UP, per ordre de regidors, ho interpreten com un "regal" que li fan els socialistes a la formació taronja. Això, de nou, amb gràfics manipulats i logos intercanviats. Alguna cosa que no impedeix, no obstant això, que siguen difosos pel compte de Ciutadans en la Comunitat Valenciana.

Dimissions

Aquestes crítiques als “Pactes de la Infàmia” xoca amb la línia de veto al PSOE i crítiques als "nacionalistes", però no veuen això tanmateix a l'hora de pactar amb ultranacionalistes com Vox, com en la localitat de Rocafort. Ací, un pacte entre PP amb quatre regidors, Ciutadans amb dos i els ultradretans amb un, ha aconseguit un acord pel qual les tres formacions formaran part de l'executiu local.

Precisament per aqueixa "política de pactes" i canvi ideològic de la formació cap a posicions cada vegada més dretanes, ha ocasionat diverses dimissions. És el cas de Toni Roldán membre de l'executiva. No obstant això, les dimissions en la formació que argumenten aquesta deriva no són noves. L'eurodiputada de Ciutadans per València, Carolina Punset, ho feia precisament per aquest motiu en 2016. També el mateix any el diputat de la formació en les Corts Alexis Marí. "Les 'primeres' dimissions no seran. Seran ja unes 500 abans de Roldán...", va recordar Marí en Twitter.