Política

"Continuem avançant": La manifestació per la llengua recorrerà València aquesta vesprada

ACPV anima a la ciutadania a sumar-se a la marxa que iniciarà a les 18h des de Sant Agustí

1 minut

Manifestación ACPV

Encara que la data és inusual, aquesta vesprada es dóna cita la tradicional Diada del 25 d'Abril, que commemora la derrota de la Batalla d'Almansa el 25 d'abril de 1707 i que, amb el temps, s'ha convertit en un espai de reivindicació per a la normalització del valencià i la unitat de la llengua.

Els membres de la Junta Directiva de Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Anna Oliver i Toni Gisbert, van presentar dijous passat la tradicional manifestació que, enguany, se celebrarà 2 setmanes abans de la data habitual. Això és així per la proximitat de la data electoral: el dissabte d'abans de les eleccions del 28 d'abril és jornada de reflexió i una setmana abans serà l'equador de la campanya electoral.

Amb el lema "Continuem avançant", ACPV espera que els carrers del centre de València s'òmpliguen amb la intenció de "donar visibilitat a la majoria de la societat valenciana" que, asseguren, "vol diàleg, consens i actitud constructiva".

La plataforma es troba en un moment d'intensa activitat, perquè està presentant pel territori la seua proposta de Llei d'Igualtat Lingüística, amb l'objectiu de millorar la normalització del valencià i fer accions concretes per a la seua promoció.

Acció Cultural ja va cridar a la mobilització el mes passat, quan el lema que es va remenar era "Perquè no torne el passat", en relació a la possible revalidació o no del Govern del Botànic. Animen a la ciutadania a mobilitzar-se per a "consolidar els avanços aconseguir-vos", sense oblidar que "encara queda molt per fer".

La Diada del 25 d'Abril commemora la derrota de la Batalla d'Almansa el 25 d'abril de 1707. Tradicionalment, es tractava d'una jornada on commemorar la pèrdua dels Furs Valencians.

La manifestació donarà inici a les 18h des de la plaça de Sant Agustí, des d'on entrarà per Sant Vicent Màrtir i girarà en el Carrer de la Sang cap a la Plaça de l'Ajuntament.

L'associació ha aprofitat per a anunciar la creació de la Plataforma per la Pluralitat Lingüística, en la qual ACPV més altres 7 associacions buscaran promoure la pluralitat de llengües en tot l'Estat, la seua protecció, promoció i igualtat.