Política

El Consell aprova l'oferta d'ocupació pública docent 2022 amb 9.152 places per procediment extraordinari de consolidació del professorat interí

1 minut

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents

El Ple del Consell ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari dependent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport corresponent a 2022. Aquesta oferta d'ocupació pública pertany als processos d'estabilització que recull la Llei 20/2021, de 28 de setembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, i preveu un concurs excepcional d'estabilització d'ocupació temporal de llarga duració que es podrà convocar per una sola vegada.

El total de places docents, que actualment estan ocupades interinament o provisionalment en el sistema educatiu públic valencià, ascendeix a 9.152. Per tant, es convocaran 7.555 places via l'esmentat concurs de mèrits excepcional que preveu la Llei 20/2021, i les altres 1.597 places restants via un concurs oposició en el qual les proves de la fase d'oposició no seran eliminatòries.

Un 10% d'aquestes vacants, un total de 915 places, es reservaran per a ser cobertes per personal amb diversitat funcional de grau igual al 33% o superior, sempre que superen les proves selectives.

El procés selectiu derivat d'aquesta oferta d'ocupació pública serà convocat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport abans del 31 de desembre de 2022.

La convocatòria de les 9.152 places docents no universitàries que actualment estan ocupades interinament o provisionalment no comporta un augment de la despesa en el pressupost de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a 2022, ja que aquestes places disposen de la dotació pressupostària necessària per a cobrir-se.