Política

Consell, Ajuntament i Govern convoquen el consell del Consorci València 2007 perquè La Marina "alce el vol"

2 minuts

marina_valencia

La Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València i el Govern central han acordat convocar a mitjan pròxim mes de desembre el Consell Rector del Consorci València 2007 per a donar una "solució definitiva per a la Marina que garantisca la seua viabilitat i potencie aquest projecte", amb l'objectiu que "alce el vol, una vegada solucionats els problemes financers que arrossega", ha assenyalat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

En la reunió celebrada aquest dimarts a Madrid han participat tant Soler com l'alcalde de València, Joan Ribó, i la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés María Bardón, detalla la Generalitat en un comunicat.

Les tres administracions que formen part del Consorci València 2007 han acordat convocar para intervinguts de desembre la sessió d'aquest òrgan que gestiona La Marina de València. La trobada tindrà lloc "abans de Nadal" i serà el primer que se celebrarà després del canvi del govern en l'Executiu central, com ha destacat Soler.

Per part del Govern, la secretària d'Estat s'ha reafirmat en el compromís adquirit el passat mes d'agost amb el 'president', Ximo Puig, pel qual es va comprometre a assumir el deute que té La Marina de València amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que compta amb l'aval del Tresor.

El titular d'Hisenda ha assegurat així que en la reunió de treball "ha quedat palés l'interés de totes les parts per seguir treballant en la viabilitat del projecte de la Marina, perquè definitivament siga una realitat i alce el vol, una vegada solucionats els problemes financers que arrossega".

"Donar solució a la càrrega financera que arrossega La Marina suposa dotar de potencialitats a aquesta zona, que ha estat en desús i abandonada durant anys, i posar-la en valor, perquè tots els valencians puguen gaudir d'ella", ha asseverat.

INFRAESTRUCTURA DE FUTUR

Sota aquest prisma, Soler ha reiterat l'objectiu del Consell d'impulsar una solució definitiva per a la Marina que garantisca la seua viabilitat i potencie aquest espai com una infraestructura estratègica de futur per a València i per al conjunt de la Comunitat Valenciana".

Per part de l'Ajuntament, l'alcalde ha avançat que el Consell Rector abordarà assumptes "imprescindibles" com el de l'endeutament del Consorci, amb vista a "continuar dinamitzant La Marina dins d'una línia de treball en positiu", informa el consistori en un comunicat.

A la trobada preparatòria celebrada a Madrid també han assistit el director del Consorci València 2007, Vicent Llorens, i el de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca.