Política

Comunitat Valenciana i Navarra esperen que el nou sistema educatiu deixe arrere la LOMCE que "tant mal ha fet"

2 minuts

marza_corts

La consellera d'Educació de Navarra, María Roncesvalles Solana, ha expressat la seua esperança que aquest dimecres les comunitats autònomes aproven el nou text d'educació que proposa el Govern per a així "superar la LOMCE que tant mal ha fet als sistemes educatius", encara que prefereix ser prudent i "esperar" a veure com transcorre la reunió.

Roncesvalles confia que siga una aprovació "consensuada" i amb "una majoria el més àmplia possible", ja que ha insistit en el "mal" que ha fet l'actual sistema educatiu. "Que tant mal va fer i tan pocs beneficis va portar", ha reiterat la consellera a la seua arribada a la Conferència Sectorial d'Educació.

També ha ressaltat la importància de posar sobre la taula totes les propostes que han fet les CC.AA., com són les de Navarra que "han tingut molt bon acolliment" per part del Govern, ja que, al seu judici, "cal avançar a l'escola del segle XXI" amb la coeducació.

De la mateixa manera s'ha manifestat el conseller d'Educació de la Comunitat Valenciana, Vicent Marzà, que ha celebrat que "per fi" es deixe arrere la LOMCE perquè significa "un pas arrere a nivell educatiu". "Les comunitats hem lluitat molt i volíem deixar arrere aquesta llei. És un avanç i estem contents que així siga, recuperem l'esperit de la LLOE", ha puntualitzat.

No obstant això, Marzà ha assenyalat que s'ha d'"avançar i innovar més" i per això des de la Comunitat Valenciana han portat tres propostes. La primera d'elles, coincidint amb Navarra, és "fer un pas molt més fort en la coeducació", ja que defensa que "no es pot segregar a xiquets i xiquetes en el segle XXI i després parlar d'igualtat".

"També creiem que s'ha d'apostar clarament per la gratuïtat dels dos anys i a més una grandíssima aposta per la formació professional, que hem de millorar I visibilitzar per a adaptar-nos a la realitat", ha explicat el conseller com la segona i tercera proposta, amb les quals espera "avançar en el futur".

CAMPANYA CONTRA L'ASSETJAMENT ESCOLAR

Per part seua, la consellera foral ha aprofitat l'ocasió per a recordar la campanya contra assetjament escolar que ha dut a terme Navarresa aquest nadal per a "combatre l'assetjament escolar" en els col·legis. Aquesta campanya educativa va dirigida "a la resta d'alumnes i alumnes que no són els assetjadors però que presencia tots els dies" casos d'abús escolar.

"Insistim que no responsabilitzem en cap cas a cap xiquet ni a cap xiqueta, no és la seua obligació, però és important perquè són col·laboradors necessaris per a resoldre el problema", ha puntualitzat la consellera.

Etiquetes: