Política

Compromís torna a descartar l'avançament electoral i asseguren que eixiran a "guanyar el 26 de maig o el 28 d'abril"

Oltra afirma que només una “raó política” i no “partidista” podria justificar l’avançament

2 minuts

Oltra y Puig

La vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís, Mónica Oltra, ha tornat a descartar aquest dissabte l'avançament electoral en la Comunitat Valenciana perquè coincidisquen amb les generals i ha assegurat que, en qualsevol cas, en la coalició eixiran "el 26 de maig o el 28 d'abril a guanyar la Generalitat perquè la legislatura que ve siga la legislatura de la transformació".

Oltra, a preguntes dels periodistes en un acte de presentació de candidatures, ha remarcat que "no hi ha cap novetat d'ahir a hui" i ha negat que haja parlat en les últimes 24 hores amb el president i líder del PSPV, Ximo Puig, sobre la data dels comicis.

Aquest mateix dissabte, el cap del Consell ha assegurat que pensarà durant aquest cap de setmana "què és el que més li convé a la societat valenciana". "L'important és que els ciutadans de la Comunitat Valenciana decidisquen. Som sobretot demòcrates, i com més gent decidisca, millor", ha asseverat.

Respecte a la posició de tots dos, Oltra ha remarcat: "Ahir va quedar clar el que Puig i jo hem parlat durant aquests mesos i en el que estem completament d'acord", en referència al fet que la convocatòria d'eleccions ha de ser per una raó política i no partidista.

Ha tornat a defensar així que "no hi ha raons polítiques per a avançar eleccions" i que, si s'avancen "com va fer Pedro Sánchez, és perquè no tires avant un pressupost, no tens estabilitat parlamentària o no voten en el parlament els teus projectes de llei".

Però ha recordat que "no és el cas del Botànic". "Tots els projectes de llei s'han aprovat, hem aprovat quatre pressupostos dins del termini i en la forma escaient i estem complint amb el compromís que teníem amb els ciutadans del pacte del Botànic que millora sensiblement la vida de la gent", ha manifestat.

Sota aquest prisma, ha posat l'accent que "la diferència de com es vivia en aquesta comunitat a com es viu ara és palpable: La gent ja no ha de pagar els llibres de text quan arriba setembre, la gent que no té possibilitats no ha de pagar els seus medicaments, hi ha 66.000 persones que no estaven en el sistema d'atenció a la dependència ara estan... I tot això ha fet avançar als homes i dones que viuen en aquesta Comunitat".

Ara bé, encara que ha insistit que no hi ha raons polítiques per a avançar eleccions, ha garantit que "Compromís, siguen el 26 de maig o el 28 d'abril amb les generals", eixirà "a guanyar un grup parlamentari que defense els interessos valencians en el Congrés i el Senat". Després, en les municipals, aniran a guanyar les alcaldies, amb Joan Ribó per descomptat com a candidat de València".

"I el 26 de maig o el 28 d'abril eixirem a guanyar la Generalitat perquè aquestes polítiques s'aprofundisquen i la legislatura que ve siga la legislatura de la transformació", ha reivindicat.

"JO NO COMENTE AVISOS"

Preguntada per si veu com un avís o una ruptura la postura d'un dirigent socialista, que aquest passat divendres recordava que la convocatòria d'eleccions ha de partir del president, Oltra ha resolt: "En política m'agrada mes relacionar-me des de la lleialtat i el dialogue; jo no comente avisos".