Política

Compromís proposa ajudes específiques per a impulsar la participació ciutadana

1 minut

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local en Les Corts, Silverio Tena

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local en Les Corts, Silverio Tena, ha presentat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a dissenyar una nova estratègia de subvencions per impulsar els projectes participatius locals que incloguen ajudes específiques, vinculades a la Xarxa de Governança Participativa Municipal a la Comunitat Valenciana.

Segons Tena, "es tracta que aquestes ajudes concretes vagen destinades al foment de la figura de la tècnica o tècnic de participació ciutadana a les entitats locals. Precisament, des dels grups que donen suport al Govern del Botànic es va presentar una esmena en este sentit als últims pressupostos".

"En Compromís sempre hem manifestat que la participació ciutadana és i ha de ser un pilar fonamental de qualsevol democràcia. I, als últims anys, les polítiques de participació ciutadana s'han anat situant dins de les agendes públiques, sorgint també la figura professional de les persones tècniques en participació ciutadana", ha afegit.

"Aquesta figura pot ser una eina fonamental en el desenvolupament de les polítiques de bon govern de les administracions i, en eixe sentit, la seua incorporació a les plantilles locals és de gran importància per a poder desenvolupar-les. Les administracions locals, especialment les més xicotetes i amb menys recursos, tenen moltes dificultats per augmentar les plantilles municipals i incorporar-les".

"Per això, tant amb l'esmena presentada als últims pressupostos autonòmics com amb aquesta proposta, considerem que cal l'ajuda de la Generalitat perquè les entitats locals tinguen més fàcil la incorporació d'estes persones tècniques i això contribuïsca a desenvolupar projectes de participació ciutadana en les polítiques públiques de l'àmbit local", ha conclòs el diputat Silverio Tena.