Política

Compromís pregunta a Renfe què va fallar perquè s'inundaren els trens "fins als genolls"

2 minuts

inundacion-renfe

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una pregunta dirigida a Renfe per a saber què va ocórrer perquè aquest dijous s'inundaren alguns trens de la Comunitat Valenciana "fins als genolls", com van denunciar diversos usuaris en xarxes socials.

Els viatgers de la línia C-3 van viure "un angoixant episodi" en anar en trens amb el sòl i els seients mullats, amb goteres i grans acumulacions de pluja en la via, "situacions perilloses perquè l'aigua entrava dins dels combois", alerta en un comunicat.

Mulet també es fa ressò de queixes en Twitter com que hi havia "un vagó sencer inundat", l'"estat lamentable" d'aquesta línia de rodalia o retards de quasi una hora en gran part de la xarxa a causa de la tempesta i les inundacions.

"Semblava que anàvem surant per un riu, amb moltíssim corrent. Ací ha començat la por, real. Crec que mai he patit tanta ansietat en la meua vida", relatava un usuari, mentre "ningú deia res, el maquinista no eixia i hi havia gent amb seriosos atacs d'ansietat".

Aquest viatger assegurava que un altre tren va arribar quasi a l'hora i que també es va quedar embossat perquè "són trens súper antics, que funcionen a dièsel, sense electrificar i sense potència", després del que els van deixar "sense saber res, dues hores i mitja tancats" fins que "per fi" van poder eixir i els van traslladar en un tren de remolc "encara més vell".

Malgrat això, l'usuari denunciava en el fil de missatges que "ni Renfe ni Rodalia València s'han fet càrrec" de la gent que havia de finalitzar el seu recorregut més enllà de la localitat de Bunyol, com Utiel o Requena.

I es queixava: "Portem anys patint abandó amb cada vegada menys trens, de pitjor qualitat, túnels nyap per a solucionar el problema que va sorgir amb l'AVE i preus cada vegada més cars, sense comptar tindre tancat un passatge sencer en dos vagons durant tres hores. Les mesures anti-COVID, si eren insuficients abans en tot el transport públic, ara ja ni parlem".

Per tot això, el representant de la coalició urgeix a Renfe a deixar clar "què va fallar per a posar en perill als usuaris d'aquesta manera" i si prendrà mesures perquè no tornen a ocórrer situacions com les viscudes en la C-3. També vol saber "per què no es va fer càrrec de les necessitats dels viatgers després de la penosa situació" i si es disculparà.

Unes altres de les seues preguntes al Senat són: quin és el protocol, es va actuar correctament, té previst revisar els trens citats, quines partides preveuen els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2021 per a renovar els trens de rodalia de València i actuar perquè no s'inunden els túnels.