Política

Compromís demana que el Congrés cite a les infantes Elena i Cristina a la comissió sobre el procés de vacunació

1 minut

Una jove rep la vacuna contra el Covid 19 en el dispositiu posat en marxa en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Compromís vol que el Congrés cite a les infantes Elena i Cristina de Borbó a la comissió encarregada d'investigar el procés de vacunació contra la Covid després que el mes de març passat es coneguera que ambdues van rebre la immunització en un dels seus viatges a Abu Dhabi per a visitar al seu pare Joan Carles I.

El representant de Compromís, Joan Baldoví, ja ha registrat els sis noms que vol que desfilen per aquesta comissió, que aquest dijous té previst tancar el seu pla de treball per als pròxims mesos.

Però, a més de les germanes del Rei, el diputat valencià aspira al fet que el Congrés cride a declarar a la presidenta del Comité de Drets i Garanties del PP, Andrea Levy, i a la presidenta de la Comissió d'Ètica i Garanties del PSOE i ex ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, després dels diversos casos de polítics d'un i un altre partit que es van posar la vacuna contra la Covid saltant-se l'ordre de prioritat establit per les autoritats sanitàries.

I EL BISBE DE MALLORCA, UN DELS 'COLONS'

En el llistat de compareixents de Compromís també apareixen el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, un dels assenyalats per 'colar-se' en l'ordre de vacunació, així com el president de la Federació Espanyola de Malalties Rares, Juan Carrión.

També Ciutadans vol que la comissió investigue als 'colons' i demana la compareixença d'una trentena de càrrecs públics que es van posar la vacuna abans el que s'estableix. Així mateix, proposa citar al president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, per ser aquesta la comunitat que acumula més irregularitats en el procés de vacunació.

No obstant això, la comissió només preveu aquest dijous concretar el seu pla de treball i deixar el llistat final de compareixents per a la pròxima sessió. Amb tot, ni Ciutadans ni Compromís tenen moltes esperances que els noms suggerits vagen a rebre el suport necessari perquè el PSOE i el PP volen centrar la comissió a investigar el procés de vacunació i no tant en les persones que es van vacunar irregularment.

Etiquetes: