Política

Compromís no veu "sentit" a avançar eleccions i el PSPV creu que "hui" no es donen les circumstàncies

2 minuts

pleno_corts

Compromís no veu "sentit" a avançar les eleccions autonòmiques perquè hi ha treball suficient per a cinc mesos i "més que avançar-les, la qual cosa caldria fer és endarrerir-les", ironitza, mentre que el PSPV subratlla que és una "bala de plata" que té el president que "mai utilitzarà en benefici partidista" però considera que "hui no es donen les circumstàncies, hui".

Així s'han pronunciat els portaveus de tots dos grups parlamentaris després de la junta de síndics en ser preguntats sobre les declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig, en les quals afirmava que no descarta "del tot" un possible avançament electoral a la Comunitat Valenciana i que "encara" quedaria "temps" per a fer-ho encara que en aquests moments l'"estabilitat" és "més rellevant" que la singularitat d'uns comicis propis.

Sobre aquest tema, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que en aquests moments no li troben "sentit" a eixe hipotètic avançament electoral perquè queda "matèria" en la qual treballar, amb lleis "que són de vital importància" pendents d'aprovar-se en Les Corts. "Tenim matèria suficient per a acabar aquests cinc mesos, i no solament per al que queda de legislatura, sinó per a molts mesos més", ha indicat.

Preguntat sobre l'al·lusió de Puig als "matisos" entre PSPV i Compromís, ha indicat que "són mutus" i és alguna cosa normal perquè són dos forces diferents i fins i tot es donen entre persones d'una mateixa força.

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha indicat que és "molt bo" que tothom siga conscient que la Comunitat és "una de les de primer nivell" i s'haja obert "la porta de la singularitat" amb eixos comicis fora del calendari comú, però ha indicat que eixa és "una bala de plata que només té el president".

I aquest, ha ressaltat, "mai la utilitzarà en benefici personal o del seu partit, ho farà pel bé de les idees que defèn i si algun dia interpreta que pot ser bona eixa singularitat perquè no hi ha estabilitat o qualsevol altra circumstància supose que la utilitzarà".

"Jo crec que hui no es donen les circumstàncies, hui 13 de novembre, la setmana que vé tampoc ho sé, però hui som una comunitat estable, que aprova els seus pressupostos, que té un govern estable que gestiona molt bé la pluralitat", ha agregat Mata, que ha afegit: "Jo crec que que fins a maig no va a haver-hi eleccions, de moment".

Per la seua banda, la portaveu del PP, Isabel Bonig, ha demanat a Puig que "siga valent" i s'atrevisca a avançar eleccions com Susana Díaz a Andalusia.

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha indicat sobre aquest tema que no només estan preparats, sinó que estan "desitjant" eixe avançament electoral perquè "el moc del Botànic està fent aigües des d'estiu de manera escandalosa" i en els últims mesos "Compromís s'està llevant la careta" davant el "silenci" de Puig i el PSPV, que estan "mirant cap a un altre costat". "Ha de convocar eleccions com més prompte millor, està sent ostatge dels seus socis de govern", ha apuntat.