Política

Compromís demana al Govern més efectius de Policia Autonòmica perquè puga exercir "amb eficàcia" les seues competències

2 minuts

fotonoticia_20200823114505_1920

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat aquest diumenge al Govern central que "faça justícia", possibilite el desplegament de la Policia Autonòmica valenciana i millore el nombre d'efectius del cos perquè "es puguen exercitar amb eficàcia les competències que li són pròpies".

Mulet ha lamentat que els "antecedents" i la trajectòria de l'Administració central de cara a implantar la Policia de la Generalitat "són més aviat pobres" i "plagades de renúncies i maltractaments cap a aquest territori", ha informat la formació en un comunicat.

Així, Mulet ha subratllat que hui dia aquest cos està "minat" per "la falta d'agents, infraestructures i mitjans, malgrat estar prevista en l'Estatut d'Autonomia la creació d'un cos únic de la Policia Autonòmica, que en el seu moment es va consensuar amb els grups que no tinguera menys de 6.000 agents, quan en l'actualitat no arriben a 500 i d'aquests hi ha 150 vacants per cobrir".

El portaveu de Compromís al Senat ha demanat a la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, que demane al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, la constitució de la comissió de seguiment del conveni Generalitat-Ministeri de l'Interior amb l'objectiu de "cobrir totes les baixes en la Policia Autonòmica" i per a "reclamar finançament i competències", uns aspectes "clau" per al desplegament d'aquest cos i "la millora de la seguretat ciutadana en global".

COMISSARIES COMARCALS

En aquest sentit, el representant de Compromís ha criticat que els anuncis de set comissaries comarcals de policia autonòmica realitzats per l'exdelegat del Govern Serafín Castellano "van quedar en un 'bluf'".

"La falta de credibilitat del seu pla va començar amb els primers anuncis i encara s'espera entre altres l'execució de la quasi totalitat de les comissaries 10 anys després, que havien de comptar amb un mínim de 40 agents i els ajuntaments dels quals van arribar a cedir emplaçaments que amb els anys han revertit de nou als ajuntaments per la inacció del PP", ha manifestat.

El senador ha assenyalat que localitats com Llíria, Benicarló, Cullera, la Vall d'Alba, Requena, Benissa i Xixona havien d'acollir comissaries d'un mínim de 500 metres quadrats, una desena de parcs rurals d'emergències, quatre bases aèries, deu helisuperficies a Gata de Gorgos, Castalla, Onil, Tírig, Morella, Cervera, Segorbe i altres l'execució de les quals "ha sigut ben diferencial i amb un resultat global decebedor al llarg del territori".

"No era el millor model, però ha d'abordar-se seriosament la qüestió de la seguretat i la dotació d'efectius per a la nostra policia amb el Govern central", ha agregat Mulet. Per al senador, "el desinterés sembla compartit entre PP i PSOE, que res han fet per pal·liar aquesta situació de falta de seguretat i dignificar el cos policial al qual aspira el poble valencià".

El cos autonòmic s'encarregarà dels assumptes relatius a Menors, Atenció a la Dona, Medi Ambient, Atenció al Ciutadà, Joc i Establiments, i Espectacles públics i de Seguretat. "Són competències fonamentals i hem d'exigir que es puguen garantir en les tres províncies, ja que a Alacant i Castelló la presència d'aquests cossos és anecdòtica, amb poc més de 30 agents", ha denunciat.

Finalment, ha criticat que "fins i tot la web de la Generalitat ha eliminat els continguts referits al PLISE en la pàgina de la Conselleria".

Etiquetes: