Política

Compromís demana a Renfe un servei nocturn de Rodalia els caps de setmana i festius

2 minuts

Tren de Rodalies de Renfe

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha sol·licitat a Renfe que estudie la posada en marxa d'un servei nocturn de tren els caps de setmana i festius tot l'any en la xarxa de Rodalia de València, ja que, al seu judici, els horaris de finalització actuals "perjudiquen notablement" els usuaris de l'àrea metropolitana de la ciutat, que "no tenen cap altra opció" de transport públic.

Sobre aquest tema, Mulet ha preguntat al Govern si es planteja instar a Renfe que estudie la possibilitat d'oferir un servei nocturn permanent de Rodalia els caps de setmana i festius de tot l'any i que, en festivitats com a Nit de Cap d'Any, Nit de Nadal i la Nit de Reis, el servei de rodalia funcione durant tota la nit.

La xarxa de Renfe Rodalia en el nucli de València està composta per sis línies amb uns horaris que finalitzen entre les 22.00 i les 22.30 hores, una circumstància que, per al senador, "perjudica notablement" els ciutadans i ciutadanes que viuen als pobles de l'àrea metropolitana de València i que "no tenen cap altra opció que el servei públic de tren".

En aquest sentit, ha precisat que Renfe únicament ofereix serveis nocturns en tres ocasions, com són Falles, la festa del 9 d'Octubre i en la celebració del campionat mundial de motos a Cheste, i ha lamentat que "s'oblida completament dels ciutadans que, en dates de molta mobilitat nocturna com a Nit de Cap d'Any, Nit de Nadal i Nit de Reis, no ofereix cap servei nocturn, sinó que a més retalla serveis eixos dies".

El portaveu de la coalició en la Cambra Alta ha retret que "tampoc s'ofereix cap servei les nits dels caps de setmana i les vespres de festius", que és "quan els ciutadans podrien utilitzar el tren per a anar o vindre de la ciutat de València" i "tindre seguretat que, en usar el transport públic, no hi ha risc de tindre un accident de trànsit".

En aquest sentit, ha remarcat que Metrovalencia, des de desembre de 2018, ofereix servei nocturn de metre i tramvia tots els caps de setmana i vespres de festius, amb una "molt bona acceptació" per part dels usuaris de la ciutat i dels pobles pròxims.

Així, s'ha preguntat "per què no ho fa igual Renfe" i "per què no facilita un servei nocturn de tren al ciutadà que viu als pobles i ciutats per on discorren aquestes línies".

"Aquest servei seria molt usat per tots els ciutadans, beneficiaria a molta gent, generaria oportunitats de treball en la restauració i l'oci nocturn i animaria als joves a utilitzar de nit el transport públic en detriment del vehicle privat", ha finalitzat.