Política

Compromís planteja un nou horari de Metrovalencia: fins a la matinada entre setmana i les 24 hores els caps de setmana

La proposta inclou estendre fins a les 2:30 hores el metro i tramvia entre setmana i que funcione les 24 hores del dia durantes els caps de setmana

1 minut

Un comboi de Metrovalencia

Ampliar el servei de Metrovalencia i estendre el seu horari a la nit entre setmana i també durant els caps de setmana. Aquesta és la principal reivindicació de Compromís en Les Corts; i, per això, Ferran Barberà, diputat de la formació, ha plantejat en seu parlamentària una proposició no de llei.

D'aquesta manera, Compromís planteja estendre els horaris del servei de metro i tramvia fins a la matinada entre setmana i durant els 24 hores de divendres a diumenge. En concret, la proposta detalla que els metros i tramvies circulen fins a les 2.30 hores; mentre, que el servei estiga operatiu les 24 hores del dia els divendres, dissabtes i diumenges.

Des de Compromís s'argumenta que, en l'actualitat, el servei especial nocturn de Metrovalencia se circumscriu a determinades jornades específiques al llarg de l'any com per exemple durant les Falles, la Nit de Sant Joan o Nit de cap d'any. En canvi, des de la formació exposen que les xarxes de transport públic d'altres grans ciutats com Madrid i Barcelona sí que tenen un horari més ampli.

Un grup de joves, durant un servei nocturn de Metrovalencia

Així, Compromís considera "important" oferir un servei nocturn que "facilite els desplaçaments a les persones que treballen o estudien fins a la nit durant la setmana", así com a aquelles persones que "volen gaudir del seu temps lliure".

Necessitat d'ampliar la xarxa a més localitats

A més de reclamar l'ampliació dels horaris de funcionament de Metrovalencia, Compromís també ha assegurat que l'aposta "ferma" pel transport públic s'ha de fer a través d'engrandir la xarxa de Metrovalencia perquè aquesta arribe a més municipis.

Especialment, expliquen des del partit, en aquells municipis —com Aldaia, Alaquás o Xirivella— que porten anys reivindicant l'arribada del metro a les seues localitats i que encara no compten amb un servei de metro i tramvia com sí ho tenen altres punts de la comarca.