Política

Comencen les obres de millora d'accessibilitat i seguretat en els passos entre andanes de l'estació de Seminari-CEU en Metrovalencia

Aquesta actuació, juntament amb la de la Canyada, compta amb un pressupost de 335.511,02 euros, IVA inclòs

1 minut

Seminari

La Generalitat ha iniciat les obres de millora en els passos entre andanes de l'estació de Seminari-CEU de Metrovalencia, amb l'objectiu d'incrementar les condicions de seguretat i accessibilitat d'aquests punts d'encreuament per als vianants. En la de la Canyada, els treballs de la qual van començar al desembre, s'està ultimant l'actuació.

La inversió a realitzar per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en totes dues instal·lacions, la primera en la Línia 1 i la segona en la Línia 2, totes dues de Metrovalencia, s'eleva a 335.511,02 euros, IVA inclòs.

Aquestes intervencions estan incloses en l'estudi de les condicions de seguretat i d'accessibilitat dels passos a nivell i els passos entre andanes de la xarxa d'FGV a València, que contemplen com a prioritària la millora de l'accessibilitat i de la seguretat d'aquestes dues estacions. En tots dos casos les corporacions municipals han corroborat aquestes solucions.

En matèria d'accessibilitat, en les dues estacions s'ha realitzat un complet estudi de rampes, escales i obstacles, que suposarà el seu redissenye integral per a facilitar el ple accés a totes dues andanes i des de tots dos extrems. FGV ha previst nous tancaments, rebaixe de voreres, execució de rampes, eliminació o ampliació de part d'escales fins a les noves rasants.

Amb les obres previstes es milloren les condicions de seguretat, en incorporar senyalització acústica i lluminosa, així com el condicionament de les zones de guiat de vianants, burladors, rampes, tancaments i escales.

En el pas entre andanes de Seminari-CEU, i per a la supressió del costat Bétera, l'actuació més rellevant és la de l'enrasat continu de la vorera del costat del centre educatiu, elevant la ja existent.

Els treballs previstos també comprenen l'equipament i modificacions a realitzar tant en les Instal·lacions de Seguretat Ferroviària de totes dues estacions, com en els sistemes de protecció de tren afectats pels nous passos a nivell per als vianants.

Etiquetes: