Política

Ciutadans regala llibres al Consell per Nadal, com 'La història interminable' pel finançament autonòmic

Els diputats de Cs regalen títols com 'La historia interminable', 'El Principito', 'Platero y yo' i 'Archipiélago Gulag', entre altres

2 minuts

La síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, en una llibreria

Ciutadans (Cs), amb motiu de les festes nadalenques, ha regalat llibres als onze consellers i al president de la Generalitat, Ximo Puig. Els objectius de la campanya són, a més de donar suport a la cultura i fomentar la lectura, posar als membres del Consell enfront de l'espill, amb títols com 'La història interminable' de Michael Ende per al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en clara referència a l'etern ajornament de la reforma del sistema de finançament autonòmic o 'La força de la Fe i el Poder de la Pregària en la curació de les malalties' per a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, com a crònica de la seua gestió de la pandèmia.

La mateixa síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, va aprofitar l'últim ple de les Corts per a entregar en mà el seu regal al president Ximo Puig, el llibre 'L'Huracà Català' de Sandrine Morel, amb el qual va voler traslladar-li al cap del Consell els perills del nacionalisme. Altres títols que destaquen són 'Arxipèlag Gulag' d'Alexander Solzhenitsyn per al vicepresident Héctor Illueca; 'Els totalitarismes' de Hannah Arendt per a la vicepresidenta Mónica Oltra; i 'El Principito' per al conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Així mateix, Ciutadans ha regalat 'Un món feliç' d'Adolf Huxley a la consellera de Transparència, Rosa Pérez, per a denunciar el perill de la intromissió de l'estat en la societat; 'L'Home Invisible' de HG Wells per a la consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, per a evidenciar la seua "irrellevant" gestió; i, 'Els enemics del comerç' d'Antonio Escohotado per al conseller d'Economia, Rafa Climent, per a defensar la importància dels autònoms, les pimes o els emprenedors en l'economia valenciana.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha rebut per part de Ciutadans un dels clàssics de la literatura espanyola, 'Platero i jo', de Juan Ramón Jiménez, que conta la vida del ruc Platero. Al conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, Cs li ha regalat 'Estranys en un tren' de Patricia Highsmith; i a la titular de Justícia, Gabriela Bravo, 'La separació de poders' de Montesquieu.

Merino ha apostat per "aprovar mesures per a fomentar la lectura i fer costat a les biblioteques, editorials, llibreries, distribuïdors, autors i il·lustradors". Sobre aquest tema, ha avançat que Cs ha presentat una Proposició No de Llei per a promocionar la lectura a la Comunitat Valenciana que proposa més subvencions per a promocionar les obres d'autors i autores valencianes, més finançament per al programa de biblioteques d'aula i més fons per al programa d'especialització del professorat en el desenvolupament de la competència lectora. També, reclama la posada en marxa del programa 'Tria un llibre en complir sis anys' i continuar impulsant accions per a la promoció lectora en el públic general.