Política

Ciutadans proposa al Consell utilitzar drons per a detectar i previndre incendis

1 minut

Eduardo del Pozo, diputat de Ciutadans en Les Corts

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha instat el Consell a adquirir drons per a detectar i previndre incendis, així ho ha explicat el diputat liberal, Eduardo del Pozo, qui ha apuntat que "l'ús de drons per a protegir els nostres boscos té molts beneficis i ajudaria als agents forestals". Del Pozo ha afegit que "gràcies a ells es permet accedir a punts de difícil accés, així com desenvolupar mapes digitals per a saber amb antelació el risc i amenaça de foc en determinades zones".

El diputat ha manifestat que "cada any ens enfrontem a incendis d'alta intensitat que afecten greument el nostre ecosistema i paisatge." En aquesta línia, el parlamentari ha explicat que "quasi el 35 % dels incendis són intencionats, necessitem mecanismes que ens ajuden a detectar-los a temps i millors eines".

Cs també ha exigit al Consell fer un esforç major habilitant partides pressupostàries més elevades per a la cura forestal. Del Pozo ha insistit que és "important incrementar fons destinats a formar i especialitzar al personal de la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals en l'ús d'aquests aparells", amb la finalitat de "detectar al més prompte possible futurs incendis intencionats".

Etiquetes: