Política

CESM retira la demanda contra Sanitat en reunir-se amb els MIR

1 minut

MIR sentados

La Conselleria de Sanitat ha acceptat convocar una reunió amb el comité de vaga dels MIR "de bona fe i efectiva" abans del judici per vulneració de drets fonamentals que estava assenyalat per a aquest dimarts i que finalment no s'ha celebrat en retirar el sindicat CESM la denúncia davant aquest canvi de postura de l'administració.

Així, ho ha assenyalat el president del comité de vaga dels MIR en la Comunitat Valenciana, Enrique Cuñat, que ha advertit no obstant això que si en la reunió amb Sanitat, que s'ha fixat per a dimarts que ve, la conselleria no respecta el seu compromís de negociar "de bona fe" es reserven iniciar les accions oportunes, com recórrer a un arbitratge laboral o presentar una altra denúncia per infracció al dret de negociació col·lectiva del Comité de Vaga.

En eixe sentit, ha recordat que la conselleria només els va convocar a una reunió just el dia després que el sindicat CESM els demandara per vulneració de drets fonamentals per infracció del dret de llibertat sindical, dret de vaga i dret de negociació col·lectiva del Comité de Vaga que havien designat.

En eixe sentit, ha lamentat "profundament" haver hagut d'arribar als tribunals i ha confiat que, a partir d'ara, la negociació canvie, que serà la quarta reunió que mantenen per a poder desconvocar una vaga que van iniciar el passat 21 de juliol i que "va en camí de ser la vaga sanitària més llarga de la democràcia d'Espanya".

Per això, ha garantit que el comité de vaga està disposat a no exigir el cent per cent de les seues reivindicacions però demana a Sanitat "la mateixa voluntat negociadora" i que abandone "la seua postura inflexible".

En eixe sentit, ha rebatut a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que va afirmar que ja es complia el 70% de les peticions dels residents, perquè, ha argumentat, "gran part de les nostres reclamacions estan recollides en alguna legislació, però en la pràctica no es compleix i de les quals no estan contemplades no ens volen reconéixer res".