Política

Cermi demana a Arcadi España incrementar el nombre de taxis adaptats

2 minuts

190723_Reunion_Conseller_con_presidente_del_Comite_de_Entidades_de_Personas_con_Discapacidad

El Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (Cermi CV) s'ha reunit aquest dimarts amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España, amb l'objectiu d'abordar i fer-li lliurament del document de propostes del sector social de la discapacitat sobre Accessibilitat Universal per a la desena legislatura en la Comunitat Valenciana.

El Cermi CV, representat pel seu president, Luis Vañó, i l'assessora jurídica de l'entitat Mónica Aguado han presentat al conseller una bateria de preguntes, entre les quals destaca "per la seua urgència" la regulació legal del règim d'infraccions i sancions en matèria d'igualtat d'oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat en la Comunitat.

Una altra necessitat, segons el Cermi, és "ampliar la moratòria" en la Llei del Taxi de la Comunitat Valenciana per a incrementar la quantitat de taxis adaptats, "sobretot a la ciutat de València, per a arribar cap al 5% de taxis adaptats".

També per part del Cermi CV, s'ha manifestat el suport a la Generalitat perquè aquesta reclame el traspàs de les competències de gestió de la xarxa de rodalia, de manera que "resolga amb l'adequada inversió estatal i autonòmica els problemes que hi ha en les estacions de la Comunitat Valenciana i se'ls dote als seus entorns pròxims de les instal·lacions, dispositius i serveis/sistemes de suport necessaris per a fer-los plenament accessibles de manera universal".

Totes les propostes han girat entorn d'una necessitat "prioritària" per al col·lectiu social de persones amb discapacitat que representa el Cermi CV, que és l'aprovació d'una Llei de Garantia d'Accessibilitat Universal de la Comunitat Valenciana d'última generació, que actualitze el marc normatiu en aquesta matèria, conformement als principis i tendències més innovadors i reculla totes les ordres, decrets i plans d'accessibilitat de la nostra autonomia.

Tal com ha expressat Vañó, amb l'aprovació d'aquesta llei "s'unirien totes les àrees afectades pel principi d'accessibilitat universal i no solament la urbanística, d'espais públics i naturals". D'aquesta manera, "es garantiria el compliment del dret recollit en la Convenció en el seu sentit més ampli i entés dins del patrimoni dels Drets Humans", ha assegurat.

La "importància i necessitat" d'augmentar el nivell d'accessibilitat --física, sensorial, intel·lectual i cognitiva-- dels espais, productes i serveis "no es deriva d'una sola causa principal i poderosa, sinó d'una combinació de raons que s'han de condensar en quatre línies argumentals, que se li ha indicat al Conseller", han explicat des del comité.

Aquests quatre àmbits a abordar són l'ètic, el polític --no discriminació--, el legal-normatiu --exigència legal--, el demogràfic --augment de beneficiaris-- i l'econòmic --rendibilitat social--.

També se l'ha informat el conseller de tot el treball que en matèria d'accessibilitat s'està realitzant en la Comissió conformada pel Cermi CV, amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), per a implementar l'accessibilitat universal en les instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM Metropolità d'Alacant

Etiquetes: