Política

Català torna a destacar el llegat de Barberá: "hem tingut a la millor alcaldessa de València i d'Espanya"

La candidata del PP a l'alcaldia de València afirma: "Volem que el catalanisme i el separatisme lleven les seues mans d'aquesta ciutat"

4 minuts

EquipoZGanador

La candidata del Partit Popular per a l'alcaldia de València, María José Català, ha expressat aquest dissabte la seua voluntat que "el catalanisme i el separatisme lleve les seues mans d'aquesta ciutat", al mateix temps que ha tornat a destacar el llegat de Rita Barberá: "Hem tingut a la millor alcaldessa de València i d'Espanya".

Així s'ha expressat Català durant la seua intervenció en l'acte de presentació de candidatures del PP a les eleccions municipals i autonòmiques que han celebrat aquest dissabte en l'Oceanogràfic de València amb la presència del president del PP nacional Pablo Casado. En la seua intervenció, Català s'ha mostrat agraïda al partit i a la candidata a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, a qui s'ha dirigit: "jo vaig retornar-te en vots la teua confiança en mi i tu seràs presidenta de la Generalitat".

"Ni a ella ni a mi ens agrada perdre ni a les bales", ha assegurat Català sobre Bonig, i ha afegit que "no guanyaran, arrasaran", en referència a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals. Així, ha afirmat que "ve amb els deures fets, una carta de presentació i el cap ben alt" mentre que "ells no poden dir el mateix".

Així, la candidata ha expressat que creu "profundament en la llibertat i no en aquells que imposen la seua ideologia i arrasen amb ella". "Vull que aqueixa llibertat torne a la ciutat de València, que la cultura, el sentiment d'arrelament i les nostres tradicions tornen". En aquesta línia ha defensat que no vol "a les reines magues", sinó "als reis mags" i vol que "la Real Senyera torne a entrar en la Catedral de València".

"Vull recuperar aquesta ciutat per a convertir a Pablo Casado en el president d'Espanya", ha continuat. Així mateix, i en referència al líder dels 'populars', ha expressat que "és l'única persona capaç de defensar la nostra llibertat, les nostres institucions, la nostra Constitució, les nostres autonomies i l'estat de dret". "Sabem que portes cor de valencià a Madrid i nosaltres estarem amb tu en la batalla de defensar la unitat d'Espanya", ha postil·lat.

A més, la candidata a l'alcaldia de la capital valenciana ha fet referència a la Ciutat de les Arts i les Ciències com "la seua millor carta de presentació" i ha declarat que és "la imatge i el projecte del que saben fer per aquesta ciutat". "Si algú pretén posar-ho en dubte, que revisen bé els últims actes socials i culturals de la nostra ciutat en els últims anys perquè jo estava allí i el senyor Ribó ni estava ni se li esperava", ha continuat.

"SÓC DE TORRENT I EM SENT ORGULLOSA"

Durant l'acte del partit, María José Català ha reiterat el seu suport a l'herència de l'alcaldia de Rita Barberá i ha assegurat que "hem tingut la millor alcaldessa d'Espanya i de València, i sempre ho serà". En aquesta línia, Català ha recordat els seus anys com a alcaldessa de Torrent i ha assegurat "sóc de Torrent i em sent orgullosa, sé que no podia créixer de forma ferma si no tenia les meues arrels fortes".

Quant als agraïments, Català ha destacat a Eusebio Monzó, a qui li ha agraït "el seu treball, la seua generositat i ser com és", i a l'expresident de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra. Després de l'acte, Català ha afegit en Twitter el seu agraïment a Luis Santamaría, a qui ha reconegut "el seu treball incansable i el de tota la gestora del PP de València".

Durant l'acte de presentació dels candidats, Català s'ha dirigit a Isabel Bonig i ha assegurat que "aquesta ciutat contribuirà al fet que tinguem la primera dona presidenta de la Generalitat, que serà Isabel Bonig".

Així, i encara en referència a Bonig, Català ha conclòs que "el seu cor just i fort de dona guanyarà, a véncer i derrotar al catalanisme". "Derrotarà a la gent que no cree en nosaltres i recuperarà la presidència de la Generalitat", ha agregat.

CARRASCO: "HAN OMPLIT LA CIUTAT DE LLAÇOS GROCS"

Per part seua, la candidata del Partit Popular per a l'alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, ha denunciat durant la convenció dels 'populars' que "des que governa l'esquerra s'ha instal·lat el radicalisme, la imposició, el sectarisme i el pensament únic" i ha assenyalat que "han omplit la ciutat de llaços grocs".

"Transformarem aqueixos llaços grocs en llaços verds, del color de la nostra cinta magdalenera i del color de l'esperança, perquè li retornarem la il·lusió a Castelló", ha assegurat Carrasco.

Així, la candidata per a l'alcaldia de Castelló ha afirmat: "Eixim a guanyar aquest partit perquè Isabel Bonig li retorne el sentit comú a aquesta comunitat, perquè Espanya tinga el president que necessita, que no és un altre que Pablo Casado. Eixim a guanyar pel més important, perquè som el partit de la família i no permetrem que juguen mai amb el futur dels nostres fills".

BARCALA: "AMB HUIT REGIDORS DEL PP ES FA MOLTÍSSIM MÉS"

Per part seua, l'actual alcalde d'Alacant i candidat per a renovar l'alcaldia en les pròximes eleccions municipals, Luis Barcala, durant la seua intervenció ha defensat que "en huit mesos i amb huit regidors del PP es fa moltíssim més que amb qualsevol tripartit d'esquerres o qualsevol altre partit". "Perquè nosaltres som així, ho donem tot", ha expressat.

Així, Barcala ha explicat que a Alacant "saben perfectament la diferència entre un tripartit radical i d'esquerres i el Partit Popular". "Derroquem a un tripartit d'esquerres que va començar en el poder el primer dia i tres anys després, el va haver d'abandonar per la porta de darrere sense haver governat la ciutat d'Alacant ni un minut", ha manifestat.

Barcala ha declarat que és "imprescindible" que el PP governe en la Generalitat, i que Isabel Bonig siga presidenta del Consell, per "pura supervivència", segons ha assegurat. A més, Barcala s'ha dirigit a Pablo Casado al qual ha qualificat de "necessari com a president d'Espanya" perquè "coneix Alacant, li importa Alacant, vol a Alacant i a la seua gent". "No parle de desitjos -ha continuat-, parle de necessitats. Ens necessiten".

Etiquetes: