Política

Catalá (PP): "València inicia el curs sense control policial en el 70% dels col·legis, sense disposar d'entorns segurs i sense haver fet PCR als professors"

2 minuts

Català Jorge Gil EP

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha valorat l'inici demà del curs a la ciutat de València. "Arriba sense una planificació seriosa i realitzada a última hora, i que no compta amb PCR per a tots professors com ha demanat el PP com fan altres comunitats i amb un pla de seguretat d'accés als centres docents que deixa fora i sense Policia Local al 70% dels col·legis, només es realitzarà en 60 dels 200 col·legis de la ciutat. I cosa que és més greu, amb la Policia de Barri suprimida que són les unitats que millor coneixen les rutines de cada zona de la ciutat", va explicar Catalá.

A més, la portaveu del PP ha assegurat que "aquesta improvisació i falta de previsió del Govern de Ribó i PSOE és més que evident, en cinc mesos de COVID 19 han sigut incapaços de generar entorns segurs en els centres docents perquè no es formen aglomeracions en els accessos als col·legis. El govern va començar a plantejar-se aquesta mesura a dos dies d'iniciar-se

El PP ha sol·licitat tant a la Generalitat com a l'Ajuntament realitzar test als professors abans de l'inici de curs per a disposar d'una foto fixa de l'inici de curs i evitar contagis com estan realitzant altres ciutats com Barcelona, Madrid, Saragossa, Sevilla o La Corunya, on els seus governs municipals i autonòmics han apostat per aquesta mesura com mig eficaç per a frenar la pandèmia i poder iniciar el curs amb garanties.

El govern municipal va convocar al Consell Escolar Municipal divendres passat, hores abans de l'inici del curs i sense possibilitat de prendre mesures. Com vam dir el divendres ens sembla que aquesta reunió arriba tard aquesta reunió, que és improvisada i poc productiva, ja que simplement és informativa, per a donar trasllat de les indicacions de Conselleria d'Educació als membres del Consell sense que aquests puguen participar d'una manera proactiva per a fer propostes o plantejar alternatives...etc".

Sense convocar ni resoldre ajudes

D'altra banda, la portaveu "ha exigit que l'Ajuntament resolga com més prompte millor les ajudes del xec escolar, ja que donat el context d'incertesa i que moltes escoles infantils ja han iniciat les classes és crucial conéixer els beneficiaris d'aquestes ajudes com més prompte millor, sense demorar més la resolució i concessió".