Política

Catalá denuncia que "Grezzi continua impedint l'accés a documentació clau" sobre el frau de l'EMT

2 minuts

EMT Valencia

La portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat aquest dilluns que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, "continua impedint l'accés a documentació clau per a conéixer què va succeir els dies en què es va perpetrar el robatori dels quatre milions d'euros" en l'Empresa Municipal de Transport (EMT).

Catalá ha advertit que els consellers populars de l'EMT "segueixen sense rebre una gran part de la documentació que van requerir per a la comissió de treball" que investiga el frau. "La documentació que segueix sense entregar l'EMT està inclosa en el pla de treball que es va aprovar per al desenvolupament de la comissió", ha assegurat en un comunicat.

Per tant, ha afirmat Catalá, "Grezzi està impedint accedir a documentació que, prèviament a l'inici de les compareixences en la comissió, es va considerar molt important per a esclarir el succeït amb l'estafa".

El termini de lliurament de la documentació va finalitzar el passat 27 d'octubre, segons ha afirmat Catalá, "però l'EMT segueix sense entregar als consellers del PP, Marta Torrado i Carlos Mundina, 29 documents entre els quals s'inclouen les videoactes de les sessions celebrades de la comissió".

L'edil del PP considera que "la comissió serà un fiasco complet perquè s'ha desenvolupat sense cap garantia jurídica, ja que els consellers que la componen no han tingut accés ni a un terç de la documentació que han demanat i que estaven inclosos en el pla de treball aprovat prèviament".

La portaveu 'popular' ha afirmat també que l'EMT i Grezzi "no han arribat si més no a requerir la documentació que el PP demanava sobre organismes i entitats externes, com succeeix amb la informació requerida a l'Agència Tributària, a la Seguretat Social, Bankia i CaixaBank".

Per tot això, el Grup Popular ha enviat aquest dilluns un nou escrit a la presidenta de la comissió, del PSPV, i un burofax a Grezzi "exigint tindre accés a la documentació sol·licitada".

Entre la documentació de l'EMT que no s'ha entregat als consellers 'populars' hi ha "material significatiu", assegura Catalá, que per això ha reiterat a la portaveu del PP que "l'obscurantisme de Grezzi fa pensar que puga estar ocultant noves evidències del fracàs de la seua gestió".

Entre la documentació que no han entregat estan: · Còpia dels expedients de contractació del director gerent, responsable jurídic, cap de gabinet, responsable de gestió, responsable de finances i secretari del consell d'administració.