Política

Catalá denuncia que el govern de Ribó porta pagant més d'11 milions de factures sense contracte

“És un pràctica massa habitual en el govern de Ribó i el PSPV, quan hauria de ser utilitzada tan sols de manera excepcional”, ha declarat la portaveu del Grup Popular, María José Catalá.

1 minut

catala ep

El pagament de factures sense contracte (les anomenades factures en els calaixos) "és una pràctica massa habitual en el govern de Ribó i el PSPV, quan hauria de ser utilitzada tan sols de manera excepcional", ha declarat la portaveu del Grup Popular, María José Catalá, després que l'Ajuntament aprovara l'últim mes la 6a Relació d'Expedients extrajudicials de Crèdit.

En el que portem d'any s'han pagat per aquest procediment administratiu: 11.046.540,31 €, principalment a través de l'abonament de factures de serveis i obres que no compten amb assignació pressupostària en les àrees de Serveis Socials, Mobilitat, Benestar Animal, Educació, Punt de Trobada Familiar, seguretat obres etc.

Sobre aquest tema, Catalá ha assenyalat que "moltes de les despeses que es paguen sense contracte, per reconeixement extrajudicial de crèdit, es repeteixen constantment en els últims quatre anys, per la qual cosa és inassumible que des del govern de Ribó pretenguen justificar-los dient que tenen caràcter excepcional, i quan havien d'haver resolt aquesta irregularitat, en molts d'aquests casos, convocant el corresponent concurs públic".

Una proporció important de les factures en els calaixos es generen per la vintena de contractes que Ribó i el PSPV mantenen sense cobertura contractual després d'acabat el temps d'adjudicació i les pròrrogues corresponents. També corresponen a prestacions de servei i subministraments que es van ordenar en el seu moment sense la prèvia contractació, sense dotació pressupostària i amb absència d'expedient administratiu com obliga la Llei.

Un exemple d'aquesta mala praxi en la gestió és el pagament de més de 300.000 euros en factures, sense contracte i pressupost, per la seguretat de les obres paralitzades de l'Escola Infantil d'Orriols durant quatre anys.