Política

Catalá anuncia una bonificació de fins al 30 % de l'IBI a comerços i autònoms que generen ocupació

La candidata del PP a l'alcaldia de València també ha avançat la creació d'un bo d'entre 100 i 250 euros mensuals per a llars amb pocs recursos econòmics

2 minuts

María José Catalá visita el barri de la Roqueta de València

María José Catalá, candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, ha avançat que si arriba a l'Ajuntament de la ciutat després de les eleccions municipals del 28 de maig establirà una bonificació en l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'aquells comerços i persones autònomes que tinguen persones treballant al seu càrrec i contracten a més professionals. Així ho ha anunciat la dirigent popular durant la seua visita al barri de la Roqueta de València.

"Aquesta ciutat necessita una rebaixa d'impostos i més llocs de treball. Per això, quan siga alcaldessa de València a partir del 28 de maig, bonificarem l'IBI a aquells comerciants i autònoms que creen ocupació" ha explicat Catalá. En aquest sentit, La bonificació de l'IBI als immobles destinats a l'activitat econòmica que contribuïsquen a crear ocupació serà de el 10 % i el 30 % en funció de l'increment de plantilla, i l'estalvi per a comerciants i autònoms pot arribar fins a 300 euros, expliquen des del PP.

"Cal incentivar l'activitat econòmica i impulsar la creació de llocs de treball i baixant impostos, recaptarem més perquè hi haurà més gent treballant", ha explicat. Aquesta nova ajuda s'uneix a la rebaixa del 20 % de l'IBI que el Partit Popular preveu aprovar de forma general a la resta dels habitants de València. "Els nostres veïns necessiten que els baixem els impostos perquè cada vegada és més complicat arribar a final de mes", ha afirmat la candidata popular.

María José Catalá visita el barri de la Roqueta de València

Bo per a les famílies amb menys recursos

A més de la rebaixa de l'IBI en el cas dels autònoms i comerços de València, Catalá també ha anunciat la creació d'uns bons de 150 i 250 euros mensuals dirigits a "les famílies treballadores que en aquests moments tenen especial dificultat per a poder omplir la cistella de la compra, assumir els costos energètics i totes les qüestions que estan lacrant l'economia familiar", ha detallat la dirigent.

"La inflació segueix pujant i hi ha famílies que no arriben a final de mes. Les administracions hem de ser sensibles als problemes dels ciutadans perquè el preu de la cistella de la compra segueix augmentant i fins als Bancs d'Aliments han donat la veu d'alarma perquè ja no poden donar tots els mesos olies a les famílies que ajuden", ha apuntat Catalá.