Política

Casado enlletgeix que Puig i Oltra "no alcen la veu quan es priva a la Comunitat de 730 milions per un càlcul electoral"

4 minuts

bonig_casado

El president del PP nacional, Pablo Casado, ha criticat aquest diumenge que "no es pot entendre que ningú alce la veu quan es priva a la Comunitat Valenciana de 730 milions d'euros" per un "càlcul electoral". "No veig que (el president i vicepresidenta de la Generalitat) Ximo Puig i Mónica Oltra es manifesten", ha asseverat.

Així s'ha pronunciat durant la seua intervenció en l'acte d'inici de curs polític del PPCV, celebrat aquest diumenge a Benidorm (Alacant), al qual han assistit també la presidenta de del PPCV, Isabel Bonig; el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i la sotssecretària d'Organització del PP, Ana Beltrán; el president provincial, Eduardo Dolón; el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, i l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez.

Casado ha demanat a Puig i al president de Melilla, Eduardo de Castro, "el seu vot perquè, unit als sis presidents del PP, es convoque el Consell de Política Fiscal i Financera". "Mai es pot entendre que quan a la Comunitat se li priva de 730 milions d'euros ningú alce la veu", ha assenyalat, abans de preguntar-se "què passaria si ho fera el PP".

El president del PP ha assegurat que les autonomies no reben el finançament que els correspon "per un càlcul electoral". "No veig que Puig o Compromís es manifesten, ni tan sols davant l'incompliment dels 730 milions d'euros per a la Comunitat, no estan fent res", ha recriminat.

En contraposició, ha assegurat que la Comunitat per al PP "és fonamental", ja que és un "emblema" de les "polítiques que transformen la societat", perquè abans que el PP governada a la regió "ni tan sols havien arribat les infraestructures més bàsiques", mentre que després dels mandats 'populars' "el Corredor Mediterrani ja té el 60 per cent dels seus infraestructures invertides i acabades".

Casado ha assegurat que el PP és "el que desenvolupe culturalment i econòmicament aquesta terra" i el seu turisme, "un sector fonamental que s'està posant en risc ara també per part del Govern d'Espanya". "Res diuen del Brexit quan per a Alacant i la Comunitat el turisme britànic és fonamental", ha lamentat, abans de prometre que el PP "farà tot el possible perquè no es ressenta en l'ocupació i inversions d'aquesta terra".

DEFENSAR ELS INTERESSOS DE LA CITRICULTURA

Així mateix, ha assegurat que "amb el PP la Comunitat no havia de fer absolutament res" perquè els seus dirigents "anaven a barallar-se a la UE" si era necessari. En aquest punt, s'ha referit a la citricultura valenciana per a assegurar que els "eurodiputats del PP amb el vicepresident del Grup del Partit Popular Europeu (PPE) en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, "defensaran els interessos del camp valencià i espanyol", "també negociant la nova PAC".

El dirigent 'popular' ha assegurat que el PP valencià és "molt important a nivell nacional" pel que "està fent" la seua presidenta, Isabel Bonig, que, ha recordat, no governa la Generalitat "per 4.000 vots que són culpa d'un avançament electoral a la carta". "4.000 no és res, però és trencar els anhels i el programa que havies presentat", ha lamentat.

"Podem tindre el cap ben alt", ha subratllat, per a assenyalar que el PP "s'ha renovat també en la Comunitat", on es "deixa molt clar que no tenen res a veure amb qualsevol conducta que no haja sigut exemplar". "Aquest partit és honest i eficaç", ha remarcat, abans de reclamar que "no ens diguen el que va passar fa deu anys" perquè "cal mesurar als adversaris pel que fan en el present".

EL PPCV POSARÀ "TOTS ELS MITJANS LEGALS" CONTRA RETALLADES

Per part seua, la presidenta regional, Isabel Bonig, també ha denunciat "el silenci de Puig ara amb Sánchez respecte al finançament". "Submissió total i absoluta", ha lamentat, abans d'assegurar que el PPCV "utilitzarà tots els mitjans polítics i legals perquè les retallades no afecten els drets dels valencians". Ha qualificat de "mesquinesa política" que es bloquegen recursos per a pressionar i forçar una investidura.

"Les prestacions socials no poden ser usades com a moneda de canvi peCasado enlletgeix que Puig i Oltra "no alcen la veu quan es priva a la Comunitat de 730 milions per un càlcul electoral"r a forçar un govern. Es vulneren els drets dels ciutadans. A Sánchez només li importa el Falcon i els privilegis de ser president però no la destinació d'una gran nació i la destinació de 45 milions de ciutadans", ha criticat.

Isabel Bonig ha assegurat que "el Mediterrani sempre ha sigut l'avançada de les polítiques de l'esquerra". "Ací, Puig va avançar les eleccions sota el pretext de deixar d'estar marginats. Quatre mesos després del nou Botànic, l'anomenat pacte de les butaques i dels endollats, es tradueix en tres xifres: 1.450 milions d'euros que són les retallades que Sánchez li demana a Puig, 330 endollats i 13.000 valencians que estan en l'atur a l'agost liderant la destrucció de l'atur".

"Quan governen els socialistes i els seus socis, tenim retallades, endollats i privilegis i atur. Això li espera a Espanya si governa la coalició d'esquerres", ha augurat.

Bonig ha alertat que el Consell "en les pròximes setmanes aprovarà retallades i uns pressupostos que retallen els drets dels valencians", mentre "no paga la dependència" o als proveïdors.

"Diners hi ha, el problema és de gestió i de prioritats. Pot traure diners, per exemple, dels cinc milions de les línies d'ajuda directes que Puig ha donat per a comprar voluntats, dels 17 milions d'euros en assessors i endollats, o dels 1,3 milions que li acaben de perdonar a una empresa on Puig té accions", ha assenyalat.

"Van prometre exemplaritat i els jutjats investiguen per presumptes irregularitats les ajudes a les empreses del germà de Puig i ningú diu res. Si després de tot això Oltra no alça la veu són còmplices de les retallades. Li demane a Oltra que trenquen amb els socialistes. Només així demostraria que anteposa els interessos d'aquesta Comunitat a les butaques", ha asseverat.