Política

Cantó acusa el Govern d'"amoral" per permetre el 8M i diu sobre Montero: "Germana, jo sí que et contagie"

1 minut

canto ep

El portaveu de Ciutadans en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha acusat el Govern central d'"amoral" per haver preferit "alimentar els fastos del 8 de març abans que protegir les nostres vides" i s'ha referit al contagi de coronavirus de la ministra d'Igualtat, Irene Montero: "Manifestant il·lustre, germana, jo sí que et contagie".

Així s'ha pronunciat durant la seua intervenció en el ple monogràfic que celebren Les Corts Valencianes per a abordar l'impacte de la pandèmia en la Comunitat Valenciana, en el qual ha comparegut el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a donar compte de les mesures sanitàries i econòmiques que s'adoptaran.

En un dur discurs, Cantó ha incidit en què el Govern "sabia que el problema era prou greu per a parar unes manifestacions, però no va voler perdre el seu joguet propagandístic".

També a València va succeir el mateix, ha dit, ja que "molts dels ací presents van cridar a omplir els carrers en un clar exercici d'irresponsabilitat". "No se li pot dir als valencians que òmpliguen els carrers i a les poques hores que isquen dels carrers, no es pot tractar així al personal", ha agregat.

Al seu judici, ni el Govern ni el Consell estan actuant de manera "valenta i decidida" enfront del coronavirus i d'"ocultar la veritat". Davant el repte que suposa el coronavirus "l'única esperança és alentir el contagi que les instal·lacions sanitàries puguen atendre'ns a tots" i davant això cal actuar des de la precaució i aïllament i també amb "autoritats valentes que actuen de manera adequada i compten la veritat", punt aquest últim que considera no s'està complint.

Així, ha preguntat "quanta gent està realment contagiada" després d'augmentar els casos en un 50% en dos dies, i ha qüestionat si la ideologia impedirà al Consell "comptar amb l'ajuda de la sanitat privada".

"Els valencians mereixen la veritat, no que se'ls tracte com a xiquets", ha dit, per a demanar novament al Govern valencià "transparència i veritat".