Política

Caballero (PSPV) diu que Sánchez reformarà el finançament però no es pot fer "demagògia" amb els terminis

1 minut

puig_acto_sanchez

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha assegurat aquest divendres que el sistema de finançament autonòmic sempre ha sigut una de les prioritats del Govern de Pedro Sánchez i ha lamentat la "demagògia" de formacions com el PP que, després d'anys en la Moncloa i en la Generalitat, "no han mogut un dit per a corregir un sistema injust amb la Comunitat Valenciana".

La dirigent provincial ha reclamat "altura de mires" i "decència política" als qui s'han dedicat a criticar els terminis, sent coneixedors de què es tracta d'un procés "complex" que no pot resoldre's de hui per a demà.

En un comunicat, ha lamentat que el PP "s'òmpliga la boca amb declaracions electoralistes i durant més de cinc anys haja deixat morir una reivindicació justa per als valencians".

"Pedro Sánchez ha assumit aquesta reforma com un dels acords ineludibles de la pròxima legislatura i està aportant els mecanismes financers que resolen els problemes de liquiditat de la Generalitat, que el Govern de Rajoy mai es va plantejar atendre. És paradoxal que el PP opine sobre aquesta qüestió i exigisca una reforma expressa després que un govern de les seues sigles tolerara un sistema de finançament caducat sense impulsar cap reforma", ha asseverat.

En la línia del 'president' Ximo Puig, ha mostrat el seu convenciment que el canvi del sistema es produirà "perquè és la garantia d'un millor funcionament de l'Estat del Benestar en el conjunt de les autonomies".

No obstant això, ha demanat "prudència" a la resta de formacions atés que és un acord complex que requereix el consens de les comunitats autònomes del règim comú, la qual cosa fa necessari "un clima de diàleg pausat que no cause enfrontament territorial i un govern estable i fort capaç d'assumir aquesta reforma".

"Els socialistes valencians continuarem reivindicant el que és just per a la nostra Comunitat i ens mantindrem vigilants perquè, després del 10N, s'ajusten al màxim els terminis en l'execució d'aquesta reforma", ha afirmat.

Etiquetes: